”Wow, vilka jäkla prestationer vi fick se”

Zenit Brick är vinterns häst kan vi slå fast.

Men både Jairo och inte minst Olle Rols har varit en minst lika stor behållning.

Wow, vilka jäkla prestationer rent ut sagt som vi fick se på V75

Rent sportsligt fick jag gåshud flera gånger om.

Rent spelmässigt drabbades jag av magsjuka – igen. V75-spelet är just nu totalt dött.

Favoriterna i V75-finalerna på Solvalla var dock bara bäst och snacka om häftiga insatser.

Visst, Zenit Brick och Jairo var grymma igen och ska hyllas.

Men råaste insatsen stod nog ändå Olle Rols för

Det såg länge nattsvart ut med fjärde invändigt – men Ingves kom ut och körde till dödens, krossade allt motstånd och seglade undan till seger i Klass I finalen. Vad hände där egentligen? Vad är det för förvandlingen hästen har stått för?

I övrigt:

Ny jackpott på V75 – have you heard that before?

Daniel Wikberg har en riktig stjärna på gång.

Björn Goop blev kungen av V75.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Olle Rols: Undra vad det skulle gett i odds på att jag skulle placerat den här hästen under fem plus i en V75-final i klass I på Solvalla för tre månader sen? Då hade man blivit rik. Skämt o sido, herregud vilken jäkla häst. Vad är det för utveckling? Jag är helt mållös. Det vet ju riktigt bra hästar han slog och dessutom den tuffa vägen på 1.13,4. Vet inte vad jag ska skriva mer. Kolla loppet, det räcker.

Weekend Fun: Öppnade snabbt till ledningen och allt såg bra ut, men varvet kvar kom Örjan Kihlström farandes med Tentacles och Micke Stjernström valde att försvara dödens. Det bäddade för en rejäl körning hela sista varvet, men Weekend Fun brydde sig knappast och vann säkert. Är han så bra som det sägs? Aa, jag tror det.

Zenit Brick: Krönte vintern med en seger i gulddivisionens final på Solvalla och hästen glänste på nytt. Nu blev loppet helt perfekt kört, men jag tror att det fanns massor med kraft sparat. Nurmos och Goop är en oslagbar duo just nu.

Vic De Luxe: Oj, var det någon som såg hästen förens 50 meter från mål? Sylvass avslutning och hästen kom skjuten ur en kanon över upploppet. Det var en läcker insats – men frågan är om inte min kollega Micke Nybrinks prestation väger tyngre? Han spikade nämligen hästen...

Jairo: Är nu redo för gulddivisionen och jag är lite inne på att detta kan vara nya Zenit Brick. Utvecklingen är i alla fall imponerande och hästen gör ju aldrig ett dåligt lopp. Som hästen såg ut över upploppet idag...

Barbara L. Hanover: Ska erkänna att jag tyckte hästen hade toppchans att vinna loppet och än mer säker blev jag när hästen enkelt tog ledningen och sedan fick bestämma i 14-fart över korta häcken. Men hästen kollapsade in i slutsvängen och var tidigt slagen. Tar på mig skämskudden samtidigt som Reijo fortsätter att vara segerlös 2018.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla