Superloppet på V86: ”Går inte beskriva”

avCarl Wangle

TRAV

Wow, vilket jäkla superlopp.

Under onsdagens V86 kommer superhästarna Volnik Du Kras, Very Kronos och Villiam mötas i en riktig stjärnduell.

– Att få hit alla tre hästarna, ja det går inte med ord att beskriva hur glad man blir över det, säger Sportchefen på Sundbyholm, Michael Wallin.

Över mastiga distansen 2640 meter auto ska tre av världens bästa fyraåringar göra upp om 300 000 kronor.

Det är Sundbyhomlstravet som lyckats locka superhästarna till ICA Maxi Eskilstuna Fyraåringstest.

Eller vad sägs som ett stjärnmöte mellan Volnik Du Kras, som krossat allt motstånd på slutet, Very Kronos, superstjärnan som ”alltid” vinner när han går felfritt och sist men inte minst, fjolårets Kriterievinnare, världsrekordhästen Villiam som nu fått ett lopp i kroppen.

Tre av de allra bästa fyråaringarna ska alltså göra upp i V86–8.

”Går inte beskriva”

Sportchefen på Sundbyholm, Michael Wallin, är mycket glad över att ha lockat dit superhästarna och på förhand var det något som han bara kunde drömma om.

– Hade man fått två av dessa tre hästarna så hade man varit överlycklig, nu kommer alla tre och det går inte med ord att beskriva hur glad man är, säger Michael Wallin, Sportchef.

Hur har du lyckats få hit alla tre? Smått osannolikt ju...

– Det är genom både arbete och längre förberedelse. Jag har bearbetat och frågat tränare och kuskar, och sagt till att loppet finns. Det ligger bra i tid, och är ett lägligt avstamp inför Derbyt. Det är många tidigare stjärnor som passerat det här loppet inför just Derbyt.

Sportchefen på Sundbyholm njuter av V86-tävlingarna. Förutom superloppet startar även Love Matters igen.

”Svårt att säga...”

Men om Michael Wallin hade fått hoppats på en häst i V86–8 hade han nog efter viss tvekan valt Timo Nurmos Kriterievinnare.

– Villiam gick man och hoppades på, jag pratade med Jorma också. Och han sa tidigt att det här loppet låg i planerna, så det är kul, säger Michael Wallin.

Vem tror du vinner stjärnduellen?

– En av dem tre vinner i alla fall, men Villiam har 85 procent form som Nurmos säger och har bakspår. Volnik har visat 100 procent form och kan öppna fortare än vad hästen visat sägs det.

Han tillägger:

– Det Very kronos har inombords har alla sett och det är ju lite svårt att säga om Erik vågar ladda från start eller inte. Det är svårt att säga om ett löpningsförlopp. Men det känns fantastisk att få bjuda publiken på det här, sedan ska man inte glömma Super War Horse som var grym i dödens på Sprintermästaren. Den ska man inte heller glömma bort.

Förstapriset i loppet är 300 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Sundbyholm

V75