Favoriten på V86: ”Det ska göra skillnad”

Robert Bergh om: Favoriten • Årets mål • Starterna i Margaretas Tidiga Unghästserie

Uppdaterad 2021-05-05 | Publicerad 2021-05-04

Mindyourvalue W.F. och Robert Bergh.

Stall Roberth Bergh selar ut fem hästar under onsdagens V86-omgång.

Mest betrodd blir Mindyourvalue W.F. som kommer med lopp innanför västen.

– Ett lopp i kroppen ska absolut göra skillnad på honom, säger Robert Bergh till Trav365.

V86 delas mellan Bergsåker och Solvalla under onsdagen med en jackpott på 18 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Och mycket fokus hamnar på Stall Robert Bergh som selar ut fem hästar i omgången. I den inledande avdelningen blir hans åttaåriga valack, Mindyourvalue W.F., klar favorit efter att ha avklarat första starten på svensk mark efter en Frankrike-sejour. Mindyourvalue W.F. slutade då trea i loppet bakom topphästarna Who’s Who och Very Kronos.

– Han var bra i sin ”årsdebut”, kan man väl kalla det. Han var inte speciellt vässad, utan jag tänkte på lopp framöver, säger Bergh och fortsätter:

– Han gick med bakskor då och det är möjligt att det blir så igen om det blir regn. Han är inte tillspetsad inför det här, men ett lopp i kroppen ska absolut göra skillnad på honom.

”Han bryr sig inte...”

Vad tror du han kan göra för prestation?

– Jag har ett bra spår och som sagt så har han ett lopp i kroppen, med de förutsättningarna tycker jag att han ska prestera bra. Han bryr sig inte om han går i ledning eller utvändigt om ledaren utan det är mer motståndet som avgör, han går lika bra i bägge positionerna. 

Han har tidigare visat upp lite stökiga tendenser bakom bilen, i Norrbottens Stora Pris 2019 bland annat, hur ser du på det?

– Han har haft de tendenserna, men det har blivit mycket bättre. Han har bättrat sig både hemma och i Frankrike och sköter sig och har en bättre stil över lag. Han är inte tacksam att sitta långt bak med, då blir han lite oinspirerad, men han är naturligt startsnabb och öppnar bra. 

Förra året startade han i Åbys Stora pris, vilket han även gjorde året innan det. Siktar ni på något speciellt lopp i år?

– Inget jag kan säga så direkt. Jag var i kontakt med Jon Walter Pedersen gällande Paralympiatravet, men han kunde inte lämna något besked då. Hästen har aldrig fått de där möjligheterna och blivit riktigt erkänd, men förhoppningsvis så kommer han göra det bra nu och där vi sedan blir inbjudna under året startar vi. 

”Vill plussa för honom”

I den fjärde V86-avdelningen, Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker, har Robert Bergh två hästar till start som bägge tillhör de mer betrodda på förhand. Mellby Joker som startar från spår fem och körs av Ulf Eriksson och Mustang Racer som startar från spår nio med Robert själv i sulkyn.

– Mellby Joker är lite speedkänslig och senast fick jag köra lite väl mycket med honom inledningsvis och han blev stum till slut. Om det inte blir någon utdragen körning den här gången så tror jag att han kommer göra ett förbättrat lopp. 

– Mustang Racer är lite annorlunda och han maler på och är stark. Jag vill plussa för honom, på formen för dagen. Han känns bra med loppet i kroppen.

Du har ytterligare två hästar till start för kvällen, 12 Mr Mah Can i V86-2 och 10 Dollar Hornline i V86-7. Vad har du för kommentar gällande de här två?

– Mr Mah Can är duktig, men han har haft otur med spåren hela tiden i de större loppen. Nu fick vi bricka tolv och hade jag fått spår elva istället hade jag nästan trott på chans. Det blir svårt härifrån, men han behöver inte ducka för motståndet annars. 

– Dollar Hornline rullade över i galopp senast, så denna gången sätter vi på ett par framskor.

Följ ämnen i artikeln