”Känns högintressant i ett blekt V75-lopp”

Sportbladets Tidiga V75-tanke: Korhonens tipsettor, skrällar och motbud till V75 på Halmstad, lördagen den 28 januari

Carl Johan Jepson och Stepping Moneyboy streckas på V75.
Carl Johan Jepson och Stepping Moneyboy streckas på V75.

I lördags blev det sju rätt på systemet – men till låg utdelning. Nu på lördags körs V75 på Halmstad den 28 januari. Omgången kryddas med 44 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladets Tidiga V75-tanke med Micke Korhonen.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V75-systemet


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Micke Korhonens V75-tips:

Omgångens spikar

2 Con Crowe (V75-1) är tveklöst det bästa spikförslaget på lördag. Den här segermaskinen har fortfarande alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin enorma kapacitet och det är nog bara en tidsfråga innan han åtminstone tagit sig upp till silverdivisionen. Ännu så länge står han således väldigt billigt till på V75 och från spår två räknar vi med att den ganska så startsnabbe valacken tidigt släpps till ledningen. Att han sedan ska ta stryk därifrån är bara dumt att spekulera i. En bra spik att luta sig tillbaka mot i inledningen.

4 Unique Creation (V75-7) lär möjligtvis inte få en lika enkel väg till seger som nyss nämnde Con Crowe, men så fin som Untersteiners juvel sett ut på sistone så ska det vara bra chans även från dödens. Då värsta konkurrenten drog nitlotten i spårlottningen (spår åtta), och troligen hamnar bland de sista, så lär Johan koppla på sitt publikfriande leende i god tid före mål. Visst, hans uppsittning är inte helt att lita på men bilstart är trots allt ett stort plus.

Tre bästa skrällarna

11 Stepping Moneyboy (V75-4) känns högintressant i detta rätt bleka V75-lopp. Senast blev han framdragen av Wish Me Magic men kunde trots det perfekta upplägget inte utmana den sista biten. Då handlade det dock om kort distans, 2 140 meter passar mycket bättre. Jepson är en grym taktiker och plockar alltid ut max av sina uppsittningar. Stepping Moneyboy söker en passande rygg under slutvarvet och sedan är utsikterna goda att man knäpper samtliga över upploppet.

3 Conte Prad (V75-5) är nog allra vassast över kort distans men avslutade piggt i skymundan senast och rattas även han av denne Jepson. Från spår tre är vi inte främmande för att det blir spets och släpp. Om sedan luckan uppenbarar sig i tid kan skrällen vara ett faktum. I ett hopplöst svårlöst lopp känns det inte osannolikt att Conte Prad är svaret på våra böner.

1 Silvertail (V75-6) är loppets stora joker. Hon står ofta hårt inne på pengarna men denna gång har man hittat en betydligt mer passande uppgift åt henne. Formen är det inga fel på och rygg ledaren skulle smaka mumma. Visst finns det flera riktigt vassa motbud på 20-volten men skulle dessa av någon anledning få trafikproblem där de sitter i kön, ja då kanske vår stora skrällvarning kan slå till.

Tidiga V75-systemet

Avd 1: 2 Con Crowe (4–3)

Avd 2: 7–10–1 (2–11)

Avd 3: 6–1–9–4 (4–10)

Avd 4: 3–12–8–11 (2–10)

Avd 5: 2–7–1–8–3–6–4 (10–9)

Avd 6: 13–12–6–5–3–1 (10–14)

Avd 7: 4 Unique Creation (8–9)

2 016 rader/1 008 kr

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering efter strykning.

DD-systemet

DD-1: 13–12–6–5–3–1

DD-2: 4 Unique Creation

6 rader


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


V75-1, 2 640 meter auto

Tipsettan

Ingenting att ordna om här, för hur ska man egentligen kunna gå emot Con Crowe i tipset? Han har alltid lovat mycket men verkar ha höjt sig ännu ett snäpp hos Stefan Persson. Femåringen har sett bländande ut på sistone och har här lottats till ett alldeles ljuvligt startspår. Vi räknar med att han tidigt sitter i spets och i den positionen är Con Crowe obesegrad efter fyra starter. Toppchans.

Motbud

Tearsinheaven är verkligen ingen korpenlirare och tveklöst den tuffaste konkurrenten till Con Crowe. Intrycket senast var förträffligt och distansen klarar Untersteiners bidrag utan problem. Risken är dock uppenbar att Tearsinheaven får göra grovjobbet här. Dats So Crazy kan bättre än vad han visade senast.

Skrällbud

Favoriten måste nog fela eller vara sjuk för att det ska skrälla till. Muscle Morique vid maxklaff?

Spetsstrid

Dats So Crazy är snabb ut. Släpper till Con Crowe.

Vår rankning

2 Con Crowe

4 Tearsinheaven

3 Dats So Crazy

8 Muscle Morique

9 Wings Level

6 Boli You S.M.

11 Max Håleryd

12 Capriccio D’Amore

10 Speedy Cash Vicane

5 Crono Delleselve

1 Edforever 

7 Dig For Ember

V75-2, 1 640 meter auto

Tipsettan

Fältets hetaste duo hade båda otur i spårlottningen. Det är nog en smaksak vem av dem man placerar överst i rankingen men vi fastnade till sist för läckre Steady Roger som trots ett sjundespår laddar för att nå favoritpositionen spets. Senast vann han över lång distans men vi kan inte tänka oss att 1 640 meter är ett minus.

Motbud

Frankie Godiva ser ut som en blivande klassklättrare. Majoriteten av hans vinster är tagna från ledningen men han går även bra med smyglopp. Krossar det mesta under slutvarvet. Barabobbitt besitter även han ett stort kunnande för klassen och har tidigare spetsat i en snabb 9-öppning just från innerspåret bakom bilen. Drömläge nu och superkusk upp.

Skrällbud

S.G.Mistral jagar karriärens första vinst. Tas på allvar från ett pangspår. Maestro Michel med klaff?

Spetsstrid

Barabobbitt i kamp med Steady Roger.

Vår rankning

7 Steady Roger

10 Frankie Godiva

1 Barabobbitt

2 S.G.Mistral

11 Luther King Boko

5 Maestro Michel

3 Center Bus

12 Lucia Di Quattro

4 Prutti Di Mare

8 Bottom Line

9 Hard Center

6 Joli’s Hilding

V75–3, 1 640 meter auto

Tipsettan

Chapuy bollade med ett liknande sällskap, över den aktuella distansen, i höstas. Då, precis som på lördag, satt friskusen Carl Philip Lindblom i sulkyn och gissa om den tidigare golftalangen har siktet inställt på ledningen. Chapuy har hela 16 vinster från den positionen och säljer sig dyrt. Orosmolnet? Att det finns flera invändigt som troligen också laddar. Det får inte kosta alltför mycket.

Motbud

Aetos Kronos är i grunden överlägsen detta sällskap men han har fortfarande en bit att vandra innan den forna toppformen sitter i. Skor är ett minus men läget spännande. Han kan öppna och är fyra av fem från ledningen.

Skrällbud

Pacific Face har gjort två bra lopp över distansen.

Spetsstrid

Många pilsnabba. Solfjädern räddar Aetos Kronos?

Vår rankning

6 Chapuy

1 Aetos Kronos

9 Pacific Face

4 Dats So Cool

10 Hennessy Am

3 Kung Edward

2 Super Nice

5 Baron Gift


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


V75-4, 2 140 meter volt

Tipsettan

Amazing Hazel har visserligen lyckats rada upp 14 raka lopp utan seger, men vi tycker ändå att han ser ut att vara i bra slag för dagen. Att han senast inte kunde haka på toppämnet Con Crowe tar vi inte så hårt på. Peter Ingves är en underskattad kusk och känslan är att han tidigt hittar till ledningen. I spets är hästen två av tre hittills.

Motbud

Wish Me Magic går alltid till mål och är van tuffare motstånd än så här. Frodo Cash avslutade mycket starkt bakom Wish Me Magic vid deras senaste möte.

Skrällbud

Stepping Moneyboy är vass. Distansplus nu.

Spetsstrid

Amazing Hazel lär tidigt sitta i spets.

Vår rankning

3 Amazing Hazel

12 Wish Me Magic 

8 Frodo Cash

11 Stepping Moneyboy 

2 Håna Am

10 Princess Kloster

7 Champions Peak

9 Copaca Banana

13 La Paradeta

6 Cayucos

4 Ruth Halbak

5 Rado S.W.

1 Denisa

V75-5, 2 140 meter auto

Tipsettan

Omgångens mest svårlösta lopp där ingen av de tolv deltagarna känns chanslös. Tipset till Beethoven, trots att ordinarie kusk Björn Goop är upptagen på annat håll. Hästen har gjort tre starter i regi Goop och när han senast äntligen gick felfritt slutade det med en överlägsen spetsseger. Beethoven kan öppna och sitter bra på det direkt. 

Motbud

Indigo är i grunden en bättre häst än vår tipsetta men det kan strula från bricka sju bakom bilen. Lita dock på att kusken testar vad som går för att nå ledningen. Gerben är inte heller han oäven från start och spetsade näst senast. Vid enda försöket från spår ett hamnade han dock i... femte invändigt. Därifrån vinner man som bekant inga V75-lopp. Elephant såg fin ut som fastlåst senast. Uschläge nu –hamnar var?

Skrällbud

Vi lyfter fram Conte Prad som blir livsfarlig här.

Spetsstrid

Samtliga åtta med framspår kan öppna. Lurigt!

Vår rankning

2 Beethoven

7 Indigo

1 Gerben

8 Elephant

3 Conte Prad

6 Peakadilly

4 Woodbury Wine

10 Fighter Simoni

9 Lucifer Boko

5 Muscle Lane

11 Without A Doubt

12 Exclusive Fire

V75-6, 2 140 meter volt

Tipsettan

Olga Utca slog sånär Love No Pain 14/12 och är ännu vassare nu. Bra chans. Spik?

Motbud

Love No Pain tål en del spår på vägen. Värst emot. Feline Burgerheide är en tuffing.

Skrällbud

In Style är lovande. Silvertail har läget.

Spetsstrid

Uhrberg och voltstart = fördel Wilma Töll.

Vår rankning

13 Olga Utca

12 Love No Pain

6 Feline Burgerheide

5 In Style

3 Wilma Töll

1 Silvertail

10 Ninja Zon

14 Sanibel 

11 Excuse Me

2 Lilo Love

4 Nan’s Cash

15 Precious Lane

8 Gin Flame

7 Freja Skovsende

9 North Dakota

V75–7, 2 140 meter auto

Tipsettan

Vi har blivit stormförtjusta i Unique Creation som visserligen hoppade kråka i debuten för Untersteiners (voltstart då) men därefter har han skött sig exemplariskt (bakom bilen). Näst senast förnedrade han fine Romero över upploppet och senast var det ånyo lekstuga –då från ledningen. Unique Creation är ingen startraket och blandar sig knappast i spetskörningen initialt. Det lär dock inte göra så mycket då vi kan se honom vinna detta lopp oavsett position. Toppchans. Galopp emot.

Motbud

Digital Summit spikade vi utan framgång senast men det finns förklaringar till förlusten. Efter en tidig galopp körde kusken invändigt och över mål formligen klättrade Digital Summit över konkurrenterna. Spår åtta nu är minst sagt lurigt. ”Jocke” backar?

Skrällbud

Behind Bars är i praktslag. Gasolin likaså.

Spetsstrid

Lorenzo Boko är rask ut. Släpper väl till favoriten?

Vår rankning

4 Unique Creation

8 Digital Summit

9 Behind Bars

5 Gasolin

1 Lorenzo Boko

3 Eros Zola

7 Hooper Des Chasses

6 Vinci Nice

2 Red Mile Brodde

12 Galantis

11 Andre Ward

10 All Star


ANNONS: V75-jackpott 44 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN