”Perfekt läge – han utmanar storfavoriten”

Publicerad 2022-11-06

Magnus A Djuse kör Pinto Bob i eftermiddag. Kan utmana storfavoriten Gooner, enligt Sportbladets expert Michael Carlsson. Här är GS75-tipsen.

Det är jackpot på Grand Slam 75 i eftermiddag och det finns 4,8 miljoner kronor extra fördelat i de olika potterna.

Bergsåker är värd för miljonspelet och banans två stora tränarprofiler Daniel Wäjersten och Robert Bergh har det väl förspänt.

De tränar de mest betrodda i fem utav de sju loppen och räkna med heta bataljer mellan de båda konkurrenterna.


ANNONS: GS75 på Bergsåker i dag. Jackpott - 4,8 miljoner! Här kan ni rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1:

6 Gooner har verkligen utvecklats otroligt mycket hos Daniel Wäjersten. Han har radat upp toppinsatser och imponerat i tre raka V75-segrar. Hästen har vunnit med krafter kvar och tussarna kvar i öronen på slutet. Nu har han en lämplig uppgift här och mycket talar för tidig ledning och då blir han ytterst svårslagen. Jag väljer dock att gardera med 1 Pinto Bob som jag har väntat på. Hästen har inte fått till det på slutet men har mycket kunnande inombords och är härdad i tuffa gäng. Bra utgångsläge här med innerspår bakom bilen, han är snabb ut och extra intressant med Magnus A Djuse som hoppar upp i sulkyn. Det har han gjort en gång tidigare och då blev det seger för ekipaget.

GS75-2:

Daniel Wäjersten har tre hästar med i loppet och är hårt betrodd med framförallt två av dem. Favoriten 3 Byron Face är under stor utveckling och efter att ha suttit fast med krafter kvar på Solvalla näst senast, vann han enkelt från ledningen gången efter. Är snabb ut och har ett fint läge bakom bilen. Kan bli svårslagen från spets, eller från andra positioner också. Stallkamraten 10 Global Dash har tre segrar på de fem senaste starterna och var senast trea på Solvalla. 4 Ektara väntar på första segern men var nära att vinna senast. Robert Berghs sto har bra fartresurser för klassen och ska inte nonchaleras här. Felfri kan hon mycket väl ge favoriten en match och det känns som att en seger kommer när som helst.

GS75-3:

10 Baltimore Face har det verkligen lossnat för under hösten och det har blivit fyra segrar och en andraplats på de fem senaste starterna. Treåringen har visat mycket hög kapacitet för den klass som han befinner sig i, och lär ha en hel del att hämta framöver om han fortsätter att utvecklas. Nu är det första gången på lång distans men hästen förefaller vara stark och torde ha en mycket bra chans trots bakspåret. Jag dubblar dock med 2 Hickoexplosive som stall Robert Bergh höll som en av sina bästa treåringar inför säsongen. Hästen har nu fått ett lopp i kroppen efter ett tre månader långt uppehåll, och vi vet sedan tidigare att Berghs hästar just i andra starten efter vila brukar prestera riktigt bra, när de har en genomkörare i kroppen. Har ett betydligt bättre läge gentemot favoriten som kan fälla avgörandet.


ANNONS: GS75 på Bergsåker i dag. Jackpott - 4,8 miljoner! Här kan ni rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-4:

Två hästar höjer sig över mängden i det här kallblodsloppet. 15 Pyrotek har blivit allt bättre i aktionen under året och i de senaste starterna har travet flutit bättre än tidigare. Då har också framgångarna kommit och det har blivit tre segrar i de fyra senaste starterna, då hästen också har travat felfritt varje gång. Han är stark och tål att göra jobbet själv, varpå ett offensivt upplägg är att vänta från det här läget. Kan krossa samtliga. 9 Sol Storm har också mycket bra kapacitet men han galopperar en del också, fyra gånger på de sex senaste starterna. Det har dock blivit tre segrar på dessa starter så farten och styrkan har han onekligen. Spännande nu med Magnus A Djuse upp för första gången och felfri blir inte Sol Storm lätt att tas med.

GS75-5:

Här är det återigen Daniel Wäjersten och Robert Bergh som är i favoritpositioner med sina hästar. 5 Secret Celebration har vunnit fem lopp i år och visat bra form på slutet. Vann enkelt från ledningen senast och jagar tredje raka. Har bra spår och är snabb ut. Kommer han till spets efter en bit är det hästen att slå. 9 Conrads Diderot leker man dock inte med hur som helst. Han är härdad i tuffa gäng och har varit ute en del i V75 under året där han har gjort tappra insatser. Har två segrar nu på de tre senaste starterna och vann säkert senast efter att ha forcerats till ledningen varvet kvar. Bakspår nu men är det hetaste motbudet till favoriten.

GS75-6:

6 Knutte Sting är en vinnartyp med fyra segrar på de sju senaste starterna. Han har framförallt visat en väldigt bra styrka och moral. Det såg man inte minst senast när han vann V75 den tunga vägen. Magnus A Djuse visste vad han hade att åka med och lämnade fjärde par utvändigt 1400 meter kvar och körde fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Därifrån kontrollerade Knutte Sting de andra och kopplade ett säkert grepp till slut och hade krafter kvar. En imponerade insats och Oscar Berglunds häst blir svårstoppade här också. Det är dock risk för en tuff resa igen och jag väljer att dubbla med 2 Grant Hall. Robert Berghs häst återkom efter ett tre månader långt uppehåll senast och glänste vid en lätt seger utan att vara tom i mål. Har nu ett lopp i kroppen och ni vet vad jag tidigare har skrivit om Berghs hästar när de har just ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Då är de ytterligare klart förbättrade och Grant Hall är snabb ut och har spår invändigt om favoriten. Samtliga fem segrar som hästen har tagit i karriären är från ledningen och det kan mycket väl bli en till här.

GS75-7:

6 Facing Life har formen på topp och kommer från en snygg spurtseger i V75. Har tre vinster på de fem senaste starterna och jagar tredje raka triumfen. Motståndet är inte tuffare nu och löser det sig från innerspåret på tillägget så är hon med i segerstriden igen. Det krävs dock att det klaffar lite såklart med ryggar att gå i under vägen. 9 West Wind är en vass spurtade och hon var duktig vid segern näst senast. Galopprisk i starten från fjärdespåret men felfri duger hon bra här. Är anmäld barfota runt om och om så blir fallet i loppet så är det första gången på länge.


ANNONS: GS75 på Bergsåker i dag. Jackpott - 4,8 miljoner! Här kan ni rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Söndagens tre bästa tips

1 Pinto Bob (GS75-1)

Perfekt läge och Magnus Djuse upp! Utmanar storfavoriten.

2 Hickoexplosive (GS75-3)

Kapabel treåring med lopp i kroppen. Kan slå till nu.

2 Grant Hall (GS75-6)

Vann i comebacken senast. Ännu bättre nu. Är snabb ut och har spår invändigt om favoriten. Har fem segrar från spets.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–1 (8–4)

GS75-2: 3–4–10 (8–11)

GS75-3: 10–2 (8–11)

GS75-4: 15–9–10 (12–13)

GS75-5: 5–9 (4–3)

GS75-6: 6–2 (3–4)

GS75-7: 6–9–8–15–4–5–3–14 (2–1)

Systemet är på 1152 rader / kronor.


ANNONS: GS75 på Bergsåker i dag. Jackpott - 4,8 miljoner! Här kan ni rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln