”V75-skrällen är given till låg spelprocent...”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Åby lördagen den 4 maj • Här kan du rygga andelssystemen

Uppdaterad 2024-05-04 | Publicerad 2024-05-03

Björn Goop och Herakles Zet är en av skrällarna på V75 på Åby.

V75 på Åby med Pokalfinaler och final i Paralympiatravet.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången som har spelstopp i dag klockan 16.20.

– Till låg procent är skrällen given i finalen av Kungapokalen, säger Erik Pettersson.

– En holländsk gäst är en rolig skräll till låg procent, säger Mario Lipovac.


V75 FINAL CALL: Livechatta här mellan 15.00 till 15.30


Här ryggar du V75-systemen:


ANNONS: V75 i dag. Här kan du haka på experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

I dag körs V75 på Åby. Omgången har spelstopp 16.20.

MISSA INTE: Tidiga V75-tanken med Micke Korhonen. Läs här.


Här ryggar du Sportbladets system:


ANNONS: Haka på ”Tidiga Tanken” med Micke Korhonen. [Extern länk]


ANNONS: Haka på V75-intervjuerna med Nils Larsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Missa inte skrällen”24 000 kronor i vinst förra lördagen

Vid onsdagens V86-omgång satte Sportbladet-experten Mario Lipovac alla 8 rätt. Så här gick det:

Mario Exclusive

Total vinst: 22 999 kronor

Vinst per andel: 2 299 kronor

Kostnad per andel: 800 kronor

Vid förra lördagens V75-omgång prickade tre system i andelslaget in alla sju rätt till 24 000 kronor i vinst per system som mest.

Sportbladets experter har synat dagens V75-omgång på Åby. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 10.31 lördagen den 4 maj.


Här ryggar du Sportbladets system:


ANNONS: Haka på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Haka på systemet Final Call med Mario Lipovac. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

4 Lexus B.R. (V75-3) är en häst med en ljus framtid framför sig. Står väldigt bra inne i klassen och får dessutom Erik Adielsson upp i vagnen. Ett plus är också att det blir barfota bak och att biken sitter på, som den även gjorde i senaste starten. Detta blir en klassiskt spets- och slut-seger och de andra får tävla om andrapriset. Sund spik trots den höga procenten. Hela vägen Erik!

Miljonrensarna

1 Larry Wood (V75-1) var superfin i comebacken och har en passande uppgift nu. Blir det lite tempo på tillställning så har Lövgren chansen via open stretch. 13 procent är taget i min bok i alla fall. Favorit ska 2 Jerka Sting vara men jag tycker att spelprocenten är i det högsta laget.

1 Willa Explosive (V75-2) är snabb ut och jag hoppas på vinnarhålet precis som i försöket. Lite tempo – sen smäller det via open stretch? Vi säger så. Tio procent.

Tänk på att...

… det är en fantastiskt travsport att beskåda nere på Åby under lördagen.

1 Holcombe Zet (V75-4) är en stark favorit. Imponerade på mig i försöket där man dansade undan väldigt enkelt ifrån spets. Hästen får även rycktussar nu. En sund spik på de mindre systemen. Alla vet att kusken Örjan Kihlström alltid loggar in ordentligt när det körs om stora pengar.

… Drottning Silvias Pokal, V75-2, tror jag är en mer öppen historia än vad spelarkåren tycker.


Här ryggar du ”Rainmans” V75-system:


ANNONS: Haka på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Här ryggar du Sportbladets system:


ANNONS: Haka på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

10 Luciano Lobell (V75-5) står egentligen helt fel inne i klassen, men jag har blivit imponerad av det jag sett i Holland och han hade haft betydligt mer pengar på kontot om han tävlat i Sverige. Det är en häst som går hela vägen in i mål och som avslutade bra senast efter ett ”preparé”-upplägg. Då tävlade han med skor, nu blir det troligt barfota runt om, plus. Det måste bli lite tempo på det här, men i mitt badkar kör dom lite om ledningen därframme och med överpace så kommer Luciano Lobell starkt sista halvvarvet. Spelvärd spik till 19 procent.

Miljonrensarna

1 Larry Wood (V75-1) gjorde comeback efter lite paus senast. Såg härligt tankad då som helt okörd. Fick lite speed i benen där och nu åker bajken på. Här läser jag rygg ledaren på 2 Jerka Sting och slut. Vill höra referenten skrika att Larry kommer flygandes via open stretch... 13 procent.

8 Kinglet Bird (V75-2) tog sig till final senast, utan lopp i kroppen. Nu rycker Redén skorna runt om. Hon är ruskigt startsnabb och blir för lite lirad. Åtta procent.

4 Global Etalon (V75-4) såg mycket fin ut i försöket och lär vara ännu bättre nu. Varför så lite spelad? 15 procent. 9 Herakles Zet i samma löp gjorde det bra senast. Tror han är bättre i ryggar. Goop upp är intressant. Till låg procent är skrällen given! Sju procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Åbytravet den här lördagen.

… det är open stretch på Åby med dubbla extra innerspår över upploppet.

… Gundersens gillar verkligen 4 Lexus B.R. (V75-3) som blir storfavorit. Det kan bli barfota bak för första gången i karriären. Bra chans från trolig ledning.


Här ryggar du Eriks V75-system:


ANNONS: Haka på Eriks Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på Eriks Lilla på V75. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spiken

Den norske gästen 4 Lexus B.R. (V75-3) ser ut att ha en fin uppgift i lägsta klassen. Jag brukar inte vilja spika i just lägsta klassen, men det här är en häst för högre klasser och han har mycket ogjort på banan. Han övertygade senast och jag räknar med att man vill starta under Elitloppshelgen och för att göra det ska han vinna det här loppet. Förutom att hästen är bra förstärks han av Erik Adielsson i sulkyn vilket är ett enormt plus. Jag tror på tidig ledning och slut.

Miljonrensarna

En som ser ut att hitta fin form igen är 1 Larry Wood (V75-1) som gav ett fint intryck senast. Han har lottats till ett perfekt spår och får han rygg på favoriten kommer han bli farlig på stretchen. 13 procent.

Den holländska gästen 10 Liberto (V75-6) ser ut att vara en fin och stark sort som jag tror räcker bra i klassen. Han har tagit några steg till i nya regin och stämmer det på vägen tror jag han kan vara en rolig skräll att se upp med i ett öppet lopp. Sex procent.

Tänk på att...

5 Karaboudjan (V75-2) kommer det vara mycket snack kring och nu drar man dessutom skorna runt om. Kommer vara långt framme.

10 Luciano Lobell (V75-5) är en segervan herre som står tufft inne pengamässigt, men kapacitetsmässigt räcker han långt och jag tror man rundar många.

9 Kentucky River (V75-7) har en fin startrygg. Hittar han igenom och det blir tempo, blir han farlig. Mitt förstastreck i ett rundspelat lopp.


Här ryggar du Mario Lipovacs V75-system:


ANNONS: Haka på Marios Trehundring på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på Marios Skrällkoll på V75. [Extern länk]


Robert Lipovac:

Spiken

4 Lexus B.R. (V75-3) var grymt fin i årsdebuten och är en häst med enorm kapacitet som fortsatt tävlar i en alldeles för låg klass. Nedstruken ett spår efter strykningen på 1 Esteban Bar. Från spets ska det vara toppchans men även från andra positioner om han skulle få svar. Berättigad favorit och jag spikar!

Miljonrensarna

7 Laredo Boko (V75-1) har två lopp i kroppen efter Frankrike-sejouren och senast stod han för en stark insats då han fick göra jobbet själv i andraspår och utmanade Edibear hela vägen in i mål. Till denna start är det aviserat jänkarvagn och jag räknar med ett offensivt upplägg av Bergh. Till tre procent är han given.

2 Castor the Star (V75-7) satt fastlåst bakom Kentucky River senast trots en tuff öppning och intrycket samt insatserna i årets starter har varit femstjärniga. Här gäller han som spetsfavorit och är hästen att slå som jag ser det. Är ingen storskräll, men spelvärd till nuvarande procent. 15 mot favoritens 32.

Tänk på att...

5 Karaboudjan (V75-2) stod för en stark prestation i kvalet och nu växlar man upp med barfota runt om. Intressant!

… Örjan Kihlström valde självmant spår ett med 1 Holcombe Zet (V75-4) och mycket talar för spets. Därifrån blir han svårslagen.


Här ryggar du Robert Lipovacs V75-system:


ANNONS: Haka på ”Roberts Tvåhundra” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Roberts Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Hela tre hästar har Stall Kolgjini lyckats kvala in till Drottning Silvias Pokal, V75-2, vilket är enastående. Jag tror mest på 5 Karaboudjan som ska tävla barfota i finalen. Jag utnämner henne till omgångens bästa spik med Erik Adielsson i sulkyn till fina 25 procent.

9 Kentucky River (V75-7) är min andra spik i omgången. Firma Kihlström/Redén har verkligen växlat upp sista månaden. Jag är inne på att det blir ett högt utgångstempo i loppet och som vanligt i lopp av denna dignitet är Örjan med på mållinjen.

Miljonrensarna

4 Global Etalon (V75-4) såg ruggig ut i försöket och maxas i denna Kungapokal med barfota runt om. Är snabb ut och scenariot är spets alternativt vinnarhålet. Magnus A Djuse vinner sitt första, men absolut inte sista storlopp 2024. 15 procent mot favoritens 46.

V75-6 är vidöppen med två norska hästar, som i och för sig körs av toppkuskar, men känslan är att båda får svårt. 5 Kipketer Mearas är högintressant då startsnabbheten garanterar en fin resa i främre träffen. Nio procent gillas.

Tänk på att...

… tre procent på 7 Laredo Boko (V75-1) är ett skämt. Bajken åker på.

… det är ruskigt fina lopp på Åby denna lördag och vi får hoppas på mycket folk.

… kungen bland tränarna i Norge, Frode Hamre, skickar ner 3 Dorgos De Guez i Paralympiatravet (V75-7). Trots Magnus A Djuse i sulkyn kan det väl ändå inte gå?


Här ryggar du ”Krukans” V75-system:


ANNONS: Haka på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Jerka Sting (V75-1) har åter en passande uppgift framför sig. Enkelt från tät senast via 1.11,6/1 000 meter och visade att han kan vinna i klassen. Trivs i spets men går från alla positioner.

4 Lexus B.R. (V75-3) var överlägsen på en fin segertid i årsdebuten. Kan öppna snabbt. Körs mot ledningen och plus med Erik Adielsson i sulkyn.

Miljonrensarna


5 Beartime (V75-7) gjorde en bra avslutning över open stretch näst senast. Vann enkelt från ledningen gången efter. Barfota runt om för första gången. Ska med på kupongen till fyra procent.

Tänk på att...

… det blir en spännande omgång med finaler och fyra STL-försök. Alla V75-starter sker med autostart.


Här ryggar du Inga-Lills V75-system:


ANNONS: Haka på Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: V75 i dag. Här kan du haka på experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


MISSA INTE: Livechatta med Mario Lipovac inför V75 mellan 15.00 till 15.30 nedan.


MISSA INTE! Här kan du ta rygg på andelssystemet V75 Final Call i dag!

ANNONS: Här hakar du på systemet. Här hakar du på systemet. [Extern länk]

LÖRDAGENS V75-SYSTEM:

V75-1: 1, 3, 4, 5, 6, 8, 9 ,12 (7, 10)

V75-2: 2, 6, 11, 12 (9, 10)

V75-3: 6 Parveny (7, 9)

V75-4: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 (4, 11)

V75-5: 9 Sparky’s Dream (3, 2)

V75-6: 8 Dana Ek (11, 1)

V75-7: 1, 5, 6, 8, 9 (7, 10)

2 240 rader / 1 120 kronor

BÄSTA V75-SPIKEN: Det är dags för 6 Parveny (V75-3) att få sätta dit nosen först efter två bra lopp. Näst senast fick han tryck hela vägen och höll starkt och senast avslutade han bra efter invändig resa. Han har lottats till springspår och Magnus A Djuse vet att han har värsta motståndaren bredvid sig. Håller ut honom, kör till ledningen och leder runt om.

BÄSTA V75-DRAGEN: Det låter riktigt bra kring 9 Sparky’s Dream (V75-5) som kommer med toppform. Hästen har utvecklats efter att man kastrerat honom och senast trodde jag en del på honom i finalen. Han hade dåligt läge, men gick starkt och kommer han igenom bra från bakspåret tror jag han blåser ner motståndet. Hade rycktussar i senaste starten som aldrig rycktes vilket kan ge effekt om dom rycks den här gången. Spikar fräckt!

RANK: Fetmarkerat är med på systemet.

V75-1: 4-1-12-3-5-6-8-9-7-10-2-11

V75-2: 12-11-2-6-9-10-7-1-4-5-3-8

V75-3: 6-7-9-2-11-12-3-10-1-4-5-8

V75-4: 11-10-9-14-13-7-12-6-3-1-2-15-8-5-4

V75-5: 9-3-2-5-6-1-10-8-4-11-12

V75-6: 8-11-1-3-4-6-5-13-2-12-14-9-10

V75-7: 5-8-6-9-1-7-10-2-4-3

 • Fastnålat inlägg
  13 juli 11.19
  Daniel Söderbäck

  MISSA INTE: Möjlighet att rygga andelssystemet Final Call.

  ANNONS: Här hakar du på. [Extern länk]

 • Mario Lipovac
  13 juli15.30

  Tack för idag!

  Tack för idag och stort lycka till med spelet! Vi hörs nästa helg när Axevalla kör sitt Stochampionat!

 • 13 juli15.30

  Empiree i avd 2 chans till vinst ??

  Casper Anttila

  Tycker jag verkligen. Tror man inte på favoriten ska han med. Han har visat hög kapacitet. Slog bland annat Herakles Zet väldigt enkelt i Stefan Melander regi.

  Mario Lipovac
 • 13 juli15.29

  Chans för night art och clickbait chansspikar eller urdumt ??

  Casper Anttila

  Väldigt roliga chansspikar. Stefan Melander är ruskigt nöjd med Click Bait.

  Mario Lipovac
 • 13 juli15.27

  Vilket lopp ser du som skräll loppet ?

  Tony Karlsson

  KALLBLODSLOPPET!

  Det ser omöjligt ut, kan se alla vinna med rätt lopp.

  Mario Lipovac
 • 13 juli15.25

  Kan verkligen Parveny stå emot Dakovo Mail om han är lika vass som när han vann Norrlands Grand Prix förra året?

  Var också inne på att spika Parveny men dubblar med Dakovo då han känns bortglömd pga galoppen sist

  Pantern

  Tjena!

  Vet inte vad som talar för att Dakovo Mail ska vara så bra?

  Han är givetvis bra, men voltstart och formen är frågetecken.

  Mario Lipovac

Följ ämnen i artikeln