”Spiken är inte favorit – det är ett skämt”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 12 februari på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LENA EMMOTH, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Carl Johan Jepson och Zabul FI är en av kvällens spikar på V86.

V86 avgörs på Åby och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Min spik är inte favorit, det är ett skämt, säger Sportbladets Carl Wangle.

– Kiss Me Tooma är inte så jäkla tokig, värd att passa, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.42, onsdagen den 12 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Med Björn Goops hjälp är jag inne på 1 Arnie Express kan hålla ledningen i V86-8. Då måste det vara mycket bra segerchans över korta 1 640 meter. Hästen har vunnit från ledningen tidigare och kommer med en bra insats i ryggen. Några motståndare är bra, men har jag läst loppet rätt, med spets, så får de tyngre/sämre resor – då ska det här vara en så kallad badkarsvinnare. Goop drar spel, men inte överdrivet – än...

Miljonrensarna

Lyckas Paw Mahony ge 6 Valborg Marje (V86-1) ett bra lopp, så tror jag att hon har vettig segerchans i sitt lopp. Litet fält och ganska så passande distans. Med rygglopp går ”Valborg” alltid starkt och det låter bra från stallet. På kronan inmatchad. Nio procent.

1 Lass Revenue (V86-2) tycker jag är en bra häst. Kom tillbaka senast och fastnade med alla krafter kvar. Ska nog köras i ryggar, men löser det sig, ja, då går ingen säker och till rådande procent är han tidig. Nio procent.

Tänk på att...

... det är Åby och Solvalla som delar på värdskapet denna onsdag.

... 5 Bernts Ulrika (V86-1) är bra och blir med rätta hårt spelad, men det är ingen enkel häst i voltstart. Hon har sämsta spåret.

... storfavoriten 5 Maestro Crowe (V86-3) ser ut som en riktig häst, men är fortfarande lite känslig för tempoväxlingar. Blir nog lite för hårt betrodd på onsdag.

... Christoffer Eriksson trodde han skulle ha vunnit Gulddivisionen senast utan galoppen för 6 Stoletheshow (V86-5). Revansch?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

5 Maestro Crowe (V86-3) var inte som bäst senast, före det har han dock imponerat stort i fyra raka segrar och det här är en mycket kapabel häst som det ska bli spännande att följa framöver. Nu har han fått pausa ett par månader efter senaste starten och jag räknar kallt med att han är i ordning, då ska han normalt också vara huvudet högre än dessa. Bästa V86-spiken.

Miljonrensarna

12 Kiss Me Tooma (V86-6) är faktiskt inte så jäkla tokig, hon är visserligen ojämn i sina prestationer men hon har vid flertalet tillfällen visat att det finns en del kunnande i henne. Hennes problem har flera gånger varit viljan till slut, och är det någon som ska kunna få henne att gå hela vägen in i mål så är det Björn Goop. Hon är värd att passa. Fem procent.

10 Digital Track (V86-8) trodde jag mycket på senast, då spurtade hon också piggt efter ett passivt upplägg. Dags nu? 14 procent.

Tänk på att...

... 5 My Dream Art (V86-2) på onsdag gör debut i Solvallatränaren Timo Nurmos regi och det kan vara så enkelt att han bara vinner det här V86-loppet. Den sexårige valacken har tidigare visat hög kapacitet och framför allt är han stark, och just starka hästar brukar passa Timo Nurmos bra, likaså kusken Jorma Kontio. Jag tycker i ärlighetens namn att det här V86-loppet inte håller någon vidare klass, framför allt är det flera blöta hästar med, och jag får mer och mer känsla för att han bara vinner.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Restless Heart (V86-1) har gott kunnande men lätt att ta sig en galopp i loppen. Hon har gått väldigt starkt efter galopperna i alla lopp på slutet och nu tror jag det är dags för henne. Hon står ensam på start och Marc Elias kan ta det lugnt från början, när hon travat in sig tror jag han grillar dom från ledningen. Stall Lugauer och Marc Elias har bra form på stallet och jag tror man inleder V86-omgången med seger.

Miljonrensarna

9 Jas (V86-7) trodde jag på senast när han var ute i ett lunchlopp, han fick öppna tufft och körde sig till ledningen men det kostade en del. Fick aldrig vara riktigt ifred och höll sedan bra till en tredjeplats. Nu blir det ingen ledning, men det kan bli en smygresa i stället och klaffar det kan han slå till. Fem procent.

11 Saga Doc (V86-6) är bättre än vad raden visar och hon satt fast näst senast på V75. Senast var hon ute mot killarna från omöjligt utgångsläge och kunde inte hämta något. Tillbaka mot tjejerna nu och springspår på tillägg, träffar Troels rätt kan hon få en bra resa och med lopp på rulle har hon vass speed till slut. Sju procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på V86-omgången den här veckan. Åby har dubbla open stretch på upploppet.

... 5 Maestro Crowe (V86-3) åkte på sin första förlust senast, hade fem raka innan det och kommer bli hårt betrodd. Ska vända på alla stenar i veckan för att se om han är ”stenklar” eller ska garderas.

... 2 Zabul Fi (V86-5) trivs i ledningen men är ojämn, kanske är dags för honom den här gången?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Jag gillar 7 Sahara Sun (V86-6) och den hästen gör nästan alltid bra lopp och kommer alltid fort till slut. Tycker att onsdagens lopp ser mycket passande ut. Lär köras passivt, för att sedan avgöra på speed, men hon kan även göra jobb själv mot sånt här motstånd.

Puros nye stjärna (?) 5 Maestro Crowe (V86-3) lär bli släppt till ledningen. Där får Ingves dra på. Ingen kan utmana!?

Miljonrensarna

V86-4 är inget vidare bra travlopp, och det kan nog skrälla om några av de betrodda inte kommer till. 13 Zagor Grif har grundkapacitet och körs av Linda Sedström igen. De båda har vunnit tillsammans tidigare. Tre procent.

2 Global Workaholic (V86-7) var riktigt bra vid segern och skulle han upprepa den insatsen här så är han med långt framme. Sju procent.

9 Jas i samma lopp tycker jag kan vara intressant. Är en bra häst i grunden och kanske tar första segern i Svanberg-regin. Fem procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på loppen. Det ska vara fint väder i både Stockholm och Mölndal på onsdag, så räkna med fina banor för hästarna att tävla på.

... 2 Veiled (V86-1) ser ut att bli spelad. Men nu går man från bajk till vanlig vagn och hästen är, enligt mitt tycke, klart bäst barfota runt om. Det är fortsatt barfotaförbud i trav-Sverige.

... 3 Give Me Ten (V86-2) spelad också, i alla fall på förtid, men han har stannat i spets några gånger nu. Tror jag inte mycket på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

2 Zabul FI (V86-5) är inte ens favorit. Det är ett skämt tycker jag. Här snackar vi en häst som mött riktigt tuffa motståndare och senast var Riordans stjärna nere på Vincennes och duellerade bakom hästar som Campo Bahia och självaste Face Time Bourbon. Ja, ni läste rätt. Nu har Zabul FI fått ta igen sig lite och tränat på. Det borde bli spets och slut här och Jepson upp igen är bara plus. Spikar på rubbet. 20 procent mot favoritens 42.

Miljonrensarna

6 Valborg Marje (V86-1) gör comeback men är kapabel. Han tränar starkt och jag tycker att det är intressant med få hästar. Om resan blir vilsam har hästen en grym spurt att tillgå. Nio procent.

4 Zelante O.P. (V86-8) har nog en bra chans att leda runt om. Det låter mycket bra på hästen och 1 640 meter är intressant. Pass upp. Sex procent.

Tänk på att...

... jag tror 5 My Dream Art (V86-2) kommer vara bra. Riktigt bra. Spik?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 My Dream Art (V86-2) såg kanonfin ut som fastlåst i senaste loppet och gör den här gången debut i Timo Nurmos regi. Jag tycker att det är den klart bästa hästen i fältet och han blir mycket svårstoppad här.

1 Arnie Express (V86-8) har perfekta förutsättningar och det ser ut som en mycket bra chans att leda loppet runt om här. Björn Goop i sulkyn gör det ännu mer intressant.

Miljonrensarna

12 Kiss Me Tooma (V86-6) har gått i mål med en del krafter kvar på slutet och att Björn Goop ersätter i sulkyn den här gången känns riktigt spännande. Hon ska kunna hamna vettigt på det härifrån och ska ses med en ganska bra segerchans, kul drag! Fem procent.

3 Fiery Heart (V86-7) är en fin sort som har fått ett lopp i kroppen. Han kommer från ett formstall och från ett bra utgångsläge så ska han passas tidigt i det här loppet. Sju procent.

Tänk på att...

… V86-omgången den här veckan saxas mellan Solvalla och Åby där det är dubbla open stretch på upploppet.

5 Maestro Crowe (V86-3) har hög kapacitet men han fick det inte att stämma i den senaste starten och galopperade som slagen i sista sväng. Ser ut att bli lite väl stor favorit den här gången och han möter en del fina hästar, bland annat 3 Utah Broline som kan ta sin första seger i karriären.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Hästar