Dubbelmiljonär skänks – till sin skötare

Emmi Overby får ta med Emmett Brown hem

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Emmi Overby får Emmett Brown som ridhäst

Travhästen Emmett Brown slutar tävla.

Då skänks dubbelmiljonären till skötaren Emmi Overby.

– Vi önskar honom ett långt och lyckligt liv, skriver hästens ägare på sin hemsida.

Den i dag nioårige Emmett Brown har sprungit sitt sista travlopp. Tidigare i veckan meddelade ägarna Stall Kennys Andelshästar att tävlingskarriären nu är över, detta efter att hästen fått en gaffelbandsskada. Totalt sprang Emmett Brown 78 lopp, utspritt på fyra länder, och det resulterade i tolv segrar och 2 095 239 kronor i insprungna prispengar.

Nu skänks dubbelmiljonären till Emmi Overby, efter att delägarna haft omröstning och beslutat att hästens skötare ska få honom som ridhäst.

”Tackar samtliga inblandade”

Emmett Brown inledde sin tävlingskarriär hos Stig H Johansson men flyttade i slutet på 2016 till Johan Untersteiner, och där har han blivit kvar. Hos Johan Untersteiner har Emmett Brown tagits om hand av just Emmi Overby, som nu får ta hem hästen.

– Vi tackar samtliga inblandade för de här fantastiska åren och önskar Emmett Brown ett långt och lyckligt liv, skriver Stall Kennys Andelshästar på sin hemsida.

Så sent som i oktober i fjol slutade Emmett Brown tvåa i Monté-SM på Åby, det gav honom 125 000 kronor vilket är en av de största framgångarna i hästens karriär.

Publicerad: