V75

V75 kan påverkas av regeringens krisdrag

Vill införa kraftiga restriktioner i spåren av coronakrisen: ”Behöver skapa oss en helhetsbild”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Regeringen vill införa restriktioner för spelandet – i spåren av coronakrisen.

Det kan slå mot svenskarnas spel på hästar och spelformer som V75 och V86.

– Vi behöver ta del av förordningsförslaget för att skapa oss en helhetsbild innan vi kan uttala oss om vad det här kommer att innebära, säger Camilla Filipsson på spelbolaget ATG till Trav365.

Under torsdagen höll socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi en presskonferens.

I spåren av coronakrisen vill regeringen ta fram nya restriktioner för spelandet, där ett förslag inom kort remitteras om en tillfällig förordning om spelansvarsåtgärder.

”Skapar stora risker”

Regeringen kommer under torsdagen ge Spelinspektionen i uppdrag att stärka tillsynen mot olicensierade bolag och vidta konsumentskyddande åtgärder på spelområdet med anledning av det nya coronaviruset.

– Vi ser en utveckling just nu med ökad risk för arbetslöshet, sjukskrivningar och ekonomisk osäkerhet, i kombination med nedgång i vadhållningen. Den mixen av omständigheter skapar stora risker på spelområdet. Regeringen behöver agera snabbt för att skydda svenska konsumenter, säger Ardalan Shekarabi.

”Informationen vi har just nu”

Den tillfälliga förordningen föreslås träda ikraft den 1 juni och upphöra att gälla vid utgången av år 2020. Bland annat innebär förordningen att gränsen för insättningar till ett spelkonto får vara högst 5 000 kronor per vecka.

Den nya insättningsgränsen kan få stora konsekvenser för ATG och spel på hästar på spelformer som exempelvis V75 och V86, där enbart V75 omsatte exempelvis 107 miljoner kronor vid förra lördagens V75-omgång på Umåker.

Vad det kommer att innebära för travspelarna är dock oklart i dagsläget.

– Vi har tagit del av Ardalan Shekarabis presskonferens och det pressmeddelande han skickade ut i morse. Det är den informationen vi har just nu. Vi behöver ta del av förordningsförslaget som inom kort går ut på remiss för att skapa oss en helhetsbild innan vi kan uttala oss om vad det här kommer att innebära för ATG, säger Camilla Filipsson, presschef på spelbolaget ATG till Trav365.

Spelbolagets vd Hasse Lord Skarplöth säger så här till Expressen:

– Det här var helt ny information. Vi måste ta reda på detaljerna innan jag kan uttala mig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Massiva kritiken efter förslaget: ”Vansinnigt”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

ATG

V86

Ardalan Shekarabi

Spel