V86

Tog hem tidernas näst högsta vinst: ”Galet”

52-årige Dennis Olofsson en vecka efter supervinsten • Tipsen inför V86

Av: 

Trav365

Månprinsen A.M. var en av spikarna på systemet som drog in 13,7 miljoner kronor förra onsdagen.
Månprinsen A.M. var en av spikarna på systemet som drog in 13,7 miljoner kronor förra onsdagen.

TRAV

52-årige Dennis Olofsson och kollegan Gunilla Welander prickade åtta rätt på V86 förra onsdagen.

Belöningen: tidernas näst högsta V86-vinst och 13,7 miljoner som som delades på tio andelar.

– Det har varit en helt galen tid, säger Dennis Olofsson inför veckans V86-omgång.

ANNONS: Två system prickade full pott på V75 senast – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på V86- och V75-systemen. [Extern länk]


Det var förra onsdagen som Dennis Olofsson och hans kollega Gunilla Welander blev ensamma i landet med alla rätt på V86.

Belöningen: 13,7 miljoner kronor – fördelat på tio andelar – och tidernas näst högsta V86-vinst i landet.

– Det har varit en helt galen tid. Jag skulle behöva en veckas semester, säger Dennis Olofsson, snart en vecka efter storvinsten.

– Det har varit otroligt hektiskt men på ett positivt sätt. Jag unnar alla att få uppleva den här känslan när allt plötsligt stämmer. Fru Fortuna var verkligen med oss hela vägen och jag tror inte riktigt att jag har fattat det ännu.

”De har firat ordentligt”

Trots att de två största favoriterna i omgången, Månprinsen A.M. och Ultimaluna Grif vann, var det bara Café Brascos system som hittade den rätta rad.

– Det säger mycket om spelformen V86. Att två så stora favoriter vinner och ändå blir utdelningen så här hög. Vi hade marginalerna med oss i de loppen där det blev målfoto och till sist var det bara vi kvar.

Har några av vinnarna givit sig till känna?

– Jag har varit i kontakt med ett par stycken och de har varit jätteglada. En man gav mig fina viner och en annan har jag fått champagne av. De vill vara anonyma men har firat ordentligt med bland annat hummer. De är väldigt tacksamma men jag säger åt dem att det är vi som ska vara tacksamma – för att dom vill vara med i vårt lag och att de tror på oss.

Dennis Olofsson hade själv en andel och har – trots den hektiska veckan – hunnit att fira.

– Jag har varit ute med familjen på restaurang och det har blivit en del goda viner. I butiken har vi och ATG bjudit kunderna på tårta.

”Ser riktigt svår ut”

I lördags avgjordes V75 på Åby och i söndags var det extra V75 när tävlingarna avgjordes i Danmark, på Charlottenlund.

– Vi sex rätt och var nära riktigt stora pengar i lördags och i söndags satte vi sjuan och kunde ge tillbaka ytterligare till våra köpare. Formen verkar helt klart sitta, säger Dennis.

På onsdag saxas V86-omgången mellan Jägersro och Solvalla – en omgång som inte är helt enkel att analysera enligt Dennis.

– Jag måste säga att jag tycker den ser riktigt svår ut. Det finns ingen Månprinsen A.M. med och jag tror det kan bli riktigt bra betalt igen. Spelformen är alltid svår men just den här veckan ser det extra svårlöst ut.

”Vill verkligen varna”

Kan du bjuda på några tips?

– Jag vet att många inte vill spika i den sista avdelningen (V86-8) men jag tycker det ser upplagt ut för 5 New Steel med Claes Sjöström i vagnen. Bra läge, bra kusk och en fin häst som jag tror blir svårslagen.

– Jag har även ett drag i V86-6. Jag vet att distans och läge talar emot 14 On Stage Indika men jag har en riktigt bra känsla för att man kan vara långt framme i loppet. Senast gjorde man det bra efter galopp och ekipaget är i nuläget inte så mycket spelad.

Dennis Olofsson vill även varna för en riktig rysare.

– Jag vet hur bra Conrad Lugauers hästar går just nu och visst kan 4 Allegra B. vinna V86-3, men om man garderar så vill jag verkligen varna för 9 Sincerely Face. Det är lärlingar som gör upp om det och jag gillar Dante Kolgjini.


ANDREAS ÖRTENGREN, TRAV365


ANNONS: Två system prickade full pott på V75 senast – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på V86- och V75-systemen. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången:

Publisert:

LÄS VIDARE

Skrällkollen på V86: ”En procent!? Ho ho!”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Jägersro

Solvalla

Trav