Felicity Shagwell till USA och Åke Svanstedt

Miljonstoet flygs över Atlanten

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Felicity Shagwell till USA och Åke Svanstedt
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Felicity Shagwell till USA och Åke Svanstedt

Miljonstoet Felicity Shagwell lämnar André Eklundh och Sverige.

Fyraåringen flyttas till USA och Åke Svanstedt.

Vi tackar André, Jessica och Caroline Mundin som tagit hand om och utvecklat Shaggy till den fina och framgångsrika tävlingshäst hon är i dag” skriver ägarna Knutsson Trotting AB.

Maharajah-dottern Felicity Shagwell visade tidigt stor talang på travbanan och började tävla framgångsrikt redan som tvååring, och hon har också deltagit i en rad årgångslopp.

Men den i dag fyraårige Felicity Shagwell lämnar nu Sverige för att flygas över Atlanten till USA, där hon kommer att tränas av Åke Svanstedt. Det meddelar ägarna Knutsson Trotting AB på deras hemsida.

På söndag startar Felicity Shagwell i Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla och det kan bli hennes sista start på svensk mark. Kvalar hon in till Breeders Crown-finalen så sker hennes sista start på svensk mark på Eskilstuna den 10 november.

Torsdagen den 21 november flygs hon till USA.

Anledningen till flytten

Anledningen till flytten från Sverige för Felicity Shagwell ska enligt ägarna Knutsson Trotting AB dels vara de begränsade möjligheterna för äldre ston i Sverige, framför allt nyblivna femåringar. Men även sprinterdistans och på det sättet som loppen körs i USA med jämn och hög fart tror ägarna är till hennes fördel.

Vi tackar André, Jessica och Caroline Mundin som har tagit hand om och utvecklat Shaggy till den fina och framgångsrika tävlingshäst hon är i dag”, skriver Knutsson Trotting AB på sin hemsida.

Felicity Shagwell har genom hela sin tävlingskarriär tränats av Åbytränaren André Eklundh och hon har på 20 starter tagit sex segrar och tjänat över en miljon kronor.

Går i motsatt riktning

Samtidigt som Felicity Shagwell gör resan från Sverige till USA går en annan häst som ägs av Knutsson Trotting AB i motsatt riktning. Den 1 november gör Gobi Princess sin sista start i USA, sedan plockas hon till Sverige och sätts i träning hos just André Eklundh. Gobi Princess har i USA tränats av Anette Lorentzon och har hittills tjänat 108 725 dollar och hennes främsta meriter är seger i NYSS Consolation på Vernon Downs och Continentalvictory stakes på Meadowlands.

Knutsson Trotting AB meddelar att Gobi Princess är inbetald till de svenska årgångsloppen Drottning Silvias Pokal, Stosprintern och Breeders Crown.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN