Mats Sundins stjärna skadad igen: Realister

Nimbus C.D. på rehabilitering

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Nimbus C.D., stjärnkusken Örjan Kihlström, delägarna Mats Sundin och Ulf Dahlén, med flera efter miljonsegern i Jubileumspokalen 2015.

Mats Sundins delägde stjärnhäst Nimbus C.D. är skadad igen.

Det är en gammal skada som spökar – och nu väntar återigen rehabilitering.

– Han börjar komma upp i ålder nu så vi är realister, säger delägaren Lennart Hovelius, före detta landslagsläkare i Tre Kronor.

Den i dag nioårige travhästen Nimbus C.D. visade tidigt stor talang på travbanorna och har under sin tävlingskarriär bland annat vunnit Jubileumspokalen på Solvalla, och totalt har han tjänat 3,4 miljoner kronor på karriärens 43 starter.

Men de senaste tävlingssäsongerna har stjärnhästen dragits med skador och bara startar sporadiskt.

Och nu är Nimbus C.D. skadad igen.

”Väntar på undersökning”

Nimbus C.D., som i slutet på fjolåret flyttades till Åbytränaren Robert Bergh, var aktuell för start i slutet på september – men är nu återigen tillbaka hos Caroline Holm i Hudiksvall för rehabilitering.

– Han var aktuell för start för några veckor sedan, men då kom en gammal skada som han kände av igen, berättar Lennart Hovelius och fortsätter:
– Så han fick åka till Caroline Holm på rehabilitering och vi väntar på en veterinärundersökning igen för att få ytterligare svar, och den sker om cirka en månad.

”Det är väl det vi hoppats på”

Efter alla de skadebekymmer som Nimbus C.D. haft de senaste åren, har ni fortfarande hopp om att få tillbaka honom till tävlingsbanan?

– Vi tror väl att det här var en liten känning som man kan få när den skada som han haft börjar tillfriskna, så vi har väl ett litet hopp om att få honom till start under våren. Han börjar samtidigt komma upp i ålder nu också, så visst är vi realister.

Hur känns det att ha en häst som Nimbus C.D. i stallet och som visat den kapacitet han gjort, och sedan kommer den ena skadan efter den andra?

– Det känns som vi aldrig fått ut hans fulla kapacitet, och det är väl det vi har hoppats på, att det någon gång ska lösa sig, säger Lennart Hovelius.

Just nu står Stall Droad, där hockeylegendaren Mats Sundin, Ulf Dahlén och före detta landslagsläkaren i Tre Kronor Lennart Hovelius bland annat ingår, för tre hästar. Föruton Nimbus C.D. så är det de tvååriga hästarna Comand och Foreign Rain hos Åbytränaren Robert Bergh, som inte kommit till start ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Tre Kronor