Har bevisad form och spetsläge – DD-spik

Expertens DD-tips – måndagen den 8 juli på Rättvik

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Rättvik.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Rättvik, måndagen den 8 juli.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–6–10–11–2–7–4-1–9–5–8–12

Kommentar: Liam Dana har bevisad form och därtill spetsläge. Släpper ingen över bron? Inget snack om att Victory Topline är den stora talangen i loppet. Men det var ett upp och ett i minne i vintras. Efter två och en halv månads vila gjorde han en start i slutet av april och nu är det dags för en ny minicomeback. Om Victory Topline löper upp till sitt fulla kunnande kan det här vara spel mot ett mål, men vi tycker att han får bevisa var han står formmässigt innan vi litar fullt ut på honom.

DD-2

Rankning: 4–7–1–9–10–5–6–2–11–3–8–12

Kommentar: Zenone Bar gick i ledningen senast i Norge men var slagen redan halvvarvet från mål. Han var dock i det närmaste kusklös såg det ut som den gången, så vi tar inte så hårt på det. Nu får Zenone Ulf Olhlsson i sulkyn och då blir det nog en helt annan Zenone Bar vi får se. Iron Creek kan eventuellt sitta i ledningen tidigt om kusken prickar starten. I så fall har han mycket bra chans, men kan vinna även bakifrån.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 3 Liam Dana.

DD-2: 4 Zenone Bar.

Vem tar spets?

DD-1: Antingen är Digital Photo snabbast, vilket i så fall öppnar för Victory Topline att kunna få överta. Eller så är Xanthis Business och Liam Dana för snabba invändigt och då tror vi att Liam Dana är den som sitter i ledningen. Det är det scenariot vi håller för mest troligt.

DD-2: Oviss spetsstrid, men det är lång distans så den behöver inte vara helt avgörande. 

! Statistikvinnarna

DD-1: Victory Topline.

DD-2: Zenone Bar.


ARTIKELN HANDLAR OM