Mejla

Trav365

Han är troligtvis ännu bättre nu – V75-spikas

Casper Hedberg synar V75 – lopp för lopp • Rättvik lördagen den 1 augusti

Publicerad:
Uppdaterad:
Heavy Sound spikas efter strykningen på Civilon.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Heavy Sound spikas efter strykningen på Civilon.

Favoritparaden har kommit av sig.

Och veckans V75:a ser också ut att kunna betala bra, trots att omgångens största favorit är en sund spik.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


V75–1: Redan förra veckan varnade jag för Fonda Boko och även om det inte blev seger då så stämde teorin att han spurtar förbi många till slut. Bakspår behöver inte vara fel då han numera ändå aldrig laddas från start. Fonda Boko sparar speeden till slut istället.

Jackpot Vrijthout vann på imponerande vis senast, men han är färsk i klassen och slutsummeringen blir att loppet är en öppen historia.

V75–2: ”Alla kan vinna” är ju egentligen en klyscha som faktiskt går att applicera på alla lopp. Men det finns ändå få mer passande rubriker till detta lopp. Expensive får väl räknas som förstahäst och Vien Ici är helt klart gynnad av det återigen är medeldistans som gäller. Men som ni märker; jag känner mig inte särskilt övertygad om varken det ena eller det andra. Den som tar han har, så se till att roffa åt er så många streck ni vågar innan bordsgrannen tittar snett på er.

Var bra i comebacken

V75–3: Heavy Sound var precis lika bra i sin comeback som träningsrapporterna och intrycket i kvalloppet lovat. Troligtvis är han ännu bättre nu. Men - för det finns ändå ett men att skjuta in – Elian Web slog ändå Propulsion i januari i år när den finske stjärnan hade bättre spår än den allsmäktige superhjälten (jo, han är fortfarande det). Så Elian Web är inget enkelt rundningsmärke för Heavy Sound när/om han väl hitta ut. Heavy Sound är ändå en vettig spik.

Och Diamanten måste snart få utdelning på sin grymma form. Nu testas han med amerikansk sulky.

V75–4: Halva fältet kan vinna. Resterande halvan kan det inte. Så känns det ungefär och därför känns det tryggt med fem streck.

V75–5: Civilon var min spik, men sent på fredagseftermiddagen kom beskedet hovböld och hästen ströks till V75-starten. Då måste jag lyfta fram Enge Eros och Robert Berghs Faster Than You är ett måste.

Låser loppet

V75–6: Jag utbrast ett ”äntligen!”, a la Gert Fylking, när jag så startlistan. Nu, när det inte längre är så politiskt korrekt att glädjas över nobelpriset i litteratur, handlade min glädje istället om att Macelleria äntligen lottats till ett framspår. Men lite längre ner på listan såg jag ett annat hästnamn jag väntat på och min eufori la sig något. För kan man ta sig igenom ett V75-lopp över 2 640 meter på ett så oberört sätt som Jaques Noir gjorde senast?

Jag misstänker att hästen var fly förbannad av frustration när han kom in i stallet efter loppet och jag gissar också att Rikard N Skoglund nog inte behövde besöka gymmet i söndags och traggla biceps-curls. Jag låser på dessa två ”nästagångare”.

V75–7: Vae Victis Club. ”Vae” var det för prestation vi fick se i lördags egentligen? Det var alltså första loppet på ett knappt halvår och ändå såg han oberörd ut i mål. Nä, den här italienska gentlemannen hör nog egentligen hemma i gulddivisionen och spåret ser jag bara som oddshöjande.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Hedbergs tre bästa:


1. 1 Heavy Sound (V75–3, Rättvik)

Är en kanon. Trots spelprocenten en högst trolig vinnare.


2. 11 Vae Victis Club (V75–7, Rättvik)

Minst en italienare måste numera vinna på V75. Vae Victis Club är veckans kandidat.


3. 11 Fonda Boko (V75–1, Rättvik)

Jag drömmer fortfarande om att Fonda Boko ska vinna. Den som väntar på något gott...

Hedbergs V75-system:

V75-1: 3–8–1–11–4–2–7–10–12 (5–9)

V75-2: Alla 12 hästarna (9–6)

V75-3: 1 Heavy Sound (7–4)

V75-4: 5–1–7–9–8 (10–5)

V75-5: 10–12 (2–9)

V75-6: 6–3 (7–10)

V75-7: 11 Vae Victis Club (14–1)

2 160 rader/1 080 kronor


CASPER HEDBERG

Av: Trav365

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN