”Uppmanar alla – boka så fort som möjligt”

Festkrock i Stockholm: ”Brukar lösa sig för de flesta…”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Publik på Elitloppet, Solvalla.

Elitloppet och Stockholm Marathon – samma helg.

Den festkrocken är ett faktum i år.

– Vi uppmanar alla att boka sitt boende så fort som möjligt, säger Markus Myron marknad- och kommunikationschef på Solvalla.

Elitloppshelgen på Solvalla infinner sig som vanligt sista helgen i maj i år.

I år pågår även ett annat stort event - samma helg - Stockholm Marathon.

Loppet går av stapeln under lördagen när Solvalla kör V75-finaler.

Solvalla är naturligtvis medvetna om festkrocken i Stockholm.

– Vi uppmanar alla att boka sitt boende så fort som möjligt, säger Markus Myron marknad- och kommunikationschef på Solvalla.

– Det är extra turister i stan den här helgen. Eventen har krockat några gånger tidigare och det brukar lösa sig gör de flesta, men det är bästa är att göra klart med boende så fort som möjligt.

”Nackdelen är ju...”

Hur ser ni på Solvalla på krocken?

– Det är både för- och nackdelar, som med det mesta här i livet. En fördel är att det kommer befinna sig mer folk i Stockholmsområdet den här helgen och en del kommer säkert att kombinera sitt besöka med både Solvalla och marathon. Nackdelen är ju att det är ett annat stort event som konkurrerar med oss under samma tidsperiod, till viss del till samma person. Man får se båda sidor av myntet och försöka dra fördel av möjligheterna som finns och minska risken att förlora publik. Som tur är så kör vi trav tre dagar, fredag, lördag och söndag (då Elitloppet avgörs) och om en dag blir lidande så har vi möjlighet att ta igen det under fredagen och söndagen. 

Jobbar ni annorlunda i och med det här?

– Det vi pratat om är att vi behöver vara tydliga med informationen att boka boende. Sen, när vi planerar aktivititeter runt vår helg, så måste vi ta med det här i beräkningarna.

Det kommer vara mycket folk i Stockholm hela helgen, kan ni ut till dessa på något sätt?

– Vi diskuterade det för någon vecka sedan. Att vi behöver ett sätt att nå ut till personerna i Stockholm under lördagen, för att kunna få några spontanbesökare på söndag. Vi beslutade att vi ska göra det, men inte hur vi ska göra det.

”Inte långt till hela utbudet är ute”

Det är knappt tre månader kvar till Elitloppet. Och om en månad släpper Solvalla alla biljetter till folkfesten.

– 2 mars så släpper vi alla restaurangpaket. Så det är inte så långt kvar till vi har hela utbudet ute. Då kan man ha både boende och restaurangplats, om man vill sitta i någon av våra sådana, klara i tid, säger Markus Myron.

Stockholm Marathon avgörs lördagen 30 maj.

Elitloppshelgen på Solvalla pågår fredag 29 maj, lördag 30 maj och söndagen 31 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Elitloppet

Solvalla

Stockholm

V75