Trav

Gick ut i TV12: Jag tog hela potten på Top 7

Sundsvallsbons avslöjande i direktsändning

Av: 

Christoffer Wickman

Johan Andersson gick ut i TV12:s direktsändning och berättade.
Johan Andersson gick ut i TV12:s direktsändning och berättade.

TRAV

En ensam vinnare tog hem rekordvinsten tre miljoner kronor på Top 7.

Då gick Sundsvallsbon Johan Andersson ut i TV12 och berättade.

– Sådant här händer kanske bara en gång i livet, sa han.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


I lördags avgjordes V75 från Östersund och det blev en svårfunnen V75-rad där till slut 7 rätt betalade 1,2 miljoner kronor, något som 83 system klarade av.

Svårt blev det också på spelet Top 7, där det gäller att pricka in de sju främsta hästarna i rätt ordningsföljd i V75-5.

Endast ett Top 7-system lyckades med bedriften och belönades med 3 035 911 kronor, vilket är vinstrekord på spelformen sedan den introducerades i oktober 2016.

Under söndagens GS75-sändning i TV12 gick Sundsvallsbon Johan Andersson ut och berättade att det var han som vunnit miljonerna.

”Hade glömt det vinnande systemet”

Johan Andersson berättade att det var andra gången någonsin som han spelat Top 7.

– Jag hade spruckit på V75 så jag slängde in några rader på Top 7, jag såg att man kunde göra system för 480 kronor så jag gjorde några sådana. Jag hade vunnit på Dagens Dubbel dagen före så jag hade bra spelkassa, berättar Johan Andersson.

Rekordvinnaren gjorde ett par Top 7-system, men när loppet gick i mål hade han inte koll på att han prickat in de sju främsta hästarna i rätt ordningsföljd.

– Jag var helt inställd på att jag hade spruckit eftersom jag på ett Top 7-system hade spikat Örjan Kihlström som vinnare och den vann ju inte, och ärligt så hade jag glömt det vinnande systemet när jag började rätta. Sedan smög jag fram dom en och en och det var väldigt nervöst.

Det ska han göra för pengarna

Johan Andersson smög in de sju rätta placeringarna ett efter ett.

– Jag undrade vad är det här, hur många har vunnit? Sedan ser jag att jag är själv och då gick jag ut till min son i köket och sa att jag har vunnit tre miljoner kronor på travet.

Top 7-vinnaren berättar i tv-sändningen att miljonvinsten har smällt in.

– Det har väl gått in, jag ska över till grannarna och fira lite i kväll. Livet går vidare även om man vinner stora pengar och man får vara ödmjuk och i det här fallet hade jag en fantastisk tur. Sådant här händer kanske bara en gång i livet.

Sundsvallsbon har redan en del funderingar kring vad han ska göra med vinstpengarna.

– Naturligtvis får jag se till att barnen får en slant och kanske sambon får en slant att shoppa för också, det finns alltid möjligheter att konsumera pengar. Jag bor vid havet så kanske blir det en vattenskoter, men jag är väldigt glad och tacksam för jag hade tur alltså och det måste man ha när man ska vinna stora pengar, berättade Johan Andersson och avslutade:

– Jag hörde att vinsten var rekord, hoppas det står sig ett tag.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75

Dagens Dubbel

Örjan Kihlström