Hemmaprofilen: ”Kan vara en riktig skräll”

avTrav365

Foto: TR Bild
Börje Andersson.

Han drar in miljoner på sin stora livshobby - trav.

För Trav365 avslöjar Börje Andersson, 69, sina bästa speldrag till V75-omgången på hemmabanan Bergsåker 1 maj.

– 6 Garmin B.J. kan vara en riktigt kul skräll, säger han. 

På onsdag, 1 maj, är det extra V75 på Bergsåker. Profilen och travnestorn Börje Andersson har i vanlig ordning synat omgången på hemmabanan. Vi vill naturligtvis veta hur han ser på omgången.
- Jag tycker man har fått ihop fina tävlingar och bra klass på loppen. Vissa favoriter känns motiverade men jag har fått bra information från flera aktiva på hemmaplan. 

”Blivit en del vinster”

Spelexperten hade stora framgångar förra året med miljonvinster och har bättre koll än de flesta när tävlingarna avgörs på Bergsåker. Hur är dagsformen?
– Det har blivit en del vinster men inga större på V75 eller V86 på slutet. Travet är som ett maratonlopp och det gäller att spela långsiktigt och att ha tålamod, säger Börje.

Bergsåker är enda travbana som håller i tävlingar den 1 maj och starttiden är 15:00. Vi når Börje precis innan han ska spela in sitt tipsprogram men han tar sig ändå tid att gå igenom omgången med Trav365. 

V75-1 är ett fyraåringslopp över medeldistans. Stor favorit blir 3 HankyPanky Rubyred som tränas av Timo Nurmos och körs av Jorma Kontio.

– Det är egentligen inte så mycket att säga. Hon har sett strålande ut och blir mycket svårslagen. Det kan vara en tänkbar spik direkt i inledningen. 

”Hittat en bra vinnare”

V75-2 är ett försök till Diamantstoet. 15 hästar till start och en svårlöst spårtrappa på förhand. 
– Ja dessa lopp är ofta väldigt knepiga men jag tycker mig ha hittat en bra vinnare i 13 Global U.S.A. som gjort det bra för Daniel Wäjersten. Om man letar vidare tycker jag 10 Fiona Mearas kan vara en tänkbar fidus.
– Garderar man ytterligare så ska 2 Miss Silver med på kupongen. Jörgen Westholm har ett intressant läge. 

V75-3 är ett treåringslopp där Jim Oscarssons 5 Granit De La Roque blir favorit.
– Den jag vill lyfta fram förrutom favoriten är 2 Qvidja´s Aapo med Jorma Kontio i vagnen. Hästen svarade för en fin avslutning senast och ska räknas med vinstchans. 

”Långsökt att tro på seger”

V75-4 är ett kallblodslopp över medeldistans. 15 hästar till start på två volter. 
– Jag inser att 3 Rus Can kanske blir för svår den här gången men jag vill ändå lyfta fram 6 Granetta som körs av Jimmy Jonsson. Man ligger lite lågt i årsdebuten - men jag tror ändå att det kan räcka långt. 
– Jag gillar även 15 Guli Tor, men från det här läget är det nog långsökt att tro på seger. 

V75-5 är ett stayerlopp med 15 hästar till start. Här får vi se omgångens största favorit i 5 Magic Cash. 
– Det är bara att spika. Jag kan inte se honom förlora det här loppet. För min egen del har jag en ägarandel i 4 Orlando Triss, men det är främst en liten platschans om man ska vara realistisk. 

V75-6 är ett sprinterlopp som på förhand verkar svårlösligt. 
– Jag vill främst lyfta fram 2 Master De Pan som är åtgärdad till den här starten. På Leanger går det inte att köra med bike, men nu på Bergsåker sätter man på den. Jag har fått rapporter om att hästen känns fin i jobben och ska räknas tidigt. 
– Söker man en skräll i omgången är 6 Garmin B.J. rolig. Satt fast senast med krafter kvar på upploppet och galopperade när Erik Lindegren försökte hitta luckan. Kommer man ner och det blir lite tempo - så kan det vara vinnaren. 

”Kan vara en kul chansspik”

V75-7 är Assar Engbloms Lopp som körs över medeldistans. Här blir troligtvis 3 Michelangelo Ås klar favorit - men Börje har hittat en annan vinnare. 
– Jag är väldigt inne på 2 Shocking Superman. Tränare Oscar Berglund har siktat mot det här loppet och låter mycket nöjd med hästen. Oscar har respekt för favoriten men känner sig inte slagen på förhand. Ulf Ohlsson upp den här gången och hästen känns riktigt spelvärd. 
– Eftersom jag spikar Magic Cash till hög spelprocent kan detta till och med vara en chansspik, tillägger Börje.

Andreas Örtengren, Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

V75-tips