V75

”Årets mest prisvärda V75-spik – en bomb”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Gävle • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson ger sina bästa miljontips inför V86 och V75.

Lördagens V75:a avgörs på Gävle.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Vi snackar en finsk bombvinnare, säger Carl Wangle om årets mest prisvärda spik som ska rensa kupongerna.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Gävle med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.56, fredagen den 29 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

5 Milligan’s School (V75-3) låter tränare Stefan Melander väldigt nöjd med för dagen och ”Tarzan” siktar på Frankrike i vinter med sin stjärnhäst, och uppgiften den här gången ser väldigt passande ut. Jag tror på tidig tät och seger.

3 Hazard Boko (V75-1) trodde jag mycket på näst senast, men då galopperade han in i första sväng. Senast i ett enklare sällskap såg han smällfin ut vid enkel seger från ledningen och jag tror han har toppchans att spåra detta runt om.

Miljonrensarna

14 Tangen Braute (V75-4) har inte vunnit på ett tag men det måste snart vara dags för honom och det kan mycket väl vara nu. Han har varit positiv varje gång på slutet och har en stark slutrunda att leverera och vid minsta klaff blir han tuff till slut. Sex procent.

Tänk på att...

... Gävle är en bana där jag tycker det är klar fördel att vara med i den främre träffen, det brukar gå fort i loppen och det är svårt från köposition.

... 11 Global Winner (V75-6) trivs alldeles utmärkt över aktuell distans, vid fyra tillfällen har Timo Nurmos fyraårige valack startat över distansen 2 640 meter och det har slutat i tre segrar.

... 11 Seismic Wave (V75-7) är en fin häst och visst kan det vara så enkelt att han bara vinner, det kan dock blir långt fram härifrån. Garderas.

... 2 Vagabond Bi (V75-7) ska tävla i en jänkarvagn för första gången i Sverige. Han kan skrälla.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Gunnar Austevoll är en klart bra kusk, men man hajar alltid till när Torbjörn Jansson hoppar upp bakom ett kallblod för första gången. Det gör han med 5 Voje Jerv (V75-4) på lördag och jag tror det är toppchans. Är han lika bra som på Färjestad näst senast så ska det här loppet vara slut. Spår fem är snävt, men Jansson får ta det lite lugnt – sen köra till – för hästen är kvick ut i volt. Toppspik!

Miljonrensarna

7 Ebony Boko (V75-1) blåser väl till spets!? Då förstår jag inte varför spelet är så lågt på den här hästen som verkligen utvecklats på sistone. Blev lite väl vass senast, hade nog stått ”hem” annars. Spelvärd! Åtta procent.

12 Elian Web (V75-3) har superform och kan speeda när alla i det här loppet med minsta hjälp på vägen. Sju procent.

9 Lövdala Principito (V75–6) var grym senast. Blir brutalt bortglömd nu, därav tidig för mig. Tre procent.

Tänk på att...

... Gävle anordnar V75-omgången den här lördagen. Upploppet på banan är kort, så att sitta i främre träffen är a & o.

... det är en ganska brutal kuskförstärkning på norske gästen 4 Löv Teddy (V75-4) på lördag. Från Ove Bakkevold Reime till Jorma Kontio. Tror dock det blir svårt slå 5 Voje Jerv ändå, men värt att ha i åtanke.

... Gävle har kort upplopp. Leta spets!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Intrycket på 11 Global Winner (V75-6) som fastlåst i V75-finalen på Solvalla har etsat sig fast i mitt huvud. Senast galopp, men jag litar på att Örjan Kihlström kör felfritt den här gången och i alla fall försöker att vinna loppet. Gör han det, så behövs nog bara lite hjälp under vägen för att det ska bli seger. Ser ut att bli klart överkomlig spelprocent på min idé också. Tvekar inte när jag spikar.

Miljonrensarna

Herregud, stämmer spelprocenten? Man blir snudd på troende när man ser vilket fint lopp 3 Religious (V75-7) står inför på lördag. Mycket avgörs första 50 metrarna, men jag är inne på att hästen tar en längd på
1 Mas Capacity. Väl i ledning går han en låg 13-tid och då ska övriga vara bra för att plocka ner honom. Varit ute i rätt tuffa gäng på sistone och står sig väldigt bra i denna klass. Jag tror han leder hela vägen. Jobba, Claes! Tre procent.

Tänk på att...

... V75-1 är rivigt och svårläst. Många är startsnabba och lär laddas rejält. 5 Weekend Fun ska maxas, vad det verkar med diverse ändringar, som bajk, eventuellt barfota runt och helstängt huvudlag. Lär blir racing!

... 5 Milligan’s School (V75-3) kanske inte har någon superform. Kommer att syna honom den här gången också och hoppas att någon utmanar och att det blir lite tempo på loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Inspector (V75-5) var tillbaka efter liten paus senast och gjorde det bra. Han blev snuvad på segern till slut men lär gå framåt rejält med loppet i kroppen. Innerspåret tror jag blir perfekt för honom och chansen är god att han håller ledningen och då tror jag han har bra chans. Tar ställning i ett öppet lopp.

Miljonrensarna

11 Digital Class (V75-2) fick en tuff resa senast utvändigt om ledaren men höll bra till andraplatsen. En häst jag jagat länge och nu kan det vara dags, se upp. Sex procent.

14 Tangen Braute (V75-4) är ett fint kallblod som har lite problem med humöret. När han vaknar på rätt sida då har han hög kapacitet, han trivs dessutom väldigt bra i Sverige när man får använda körspö. Kaj har kört honom förut vilket är ett plus. Given till sex procent.

Tänk på att...

... det kan gå undan i V75-inledningen, det gynnar hästarna 2,3,10.

... 7 Zenit Brick (V75-3) gillar årstiden och har tre nyttiga lopp i kroppen, ska inte skilja så mycket i procent mellan honom och favoriten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

3 Hazard Boko (V75-1) kommer till start med en vinst i bagaget och har formen på topp. Över distansen lär det bli riktigt bra fart på loppet och Per Lennartsson behöver knappast vara med i någon spetsrusning. Ta dem tillslut i stället, Pelle. Jag tror stenhårt på hästen och spikar direkt. Här kopplar vi grepp i ett jämnspelat lopp och Hazard Boko var ju ett jättevrål på V75 näst senast när han mötte värre motstånd. Tack för kaffet!

Miljonrensarna

15 Miss Sober (V75-2) är bästa hästen. Kan utmana om segern med rätt resa. Blir inte förvånad om hon rundar allt. Hörde jag superform hos Robert Bergh och hela stallet? Svar JA! Ta med henne på alla seriösa system. Sju procent.

3 Religious (V75-7) är kanske årets mest prisvärda spik, tror jag. För här snackar vi finsk bombvinnare som leder loppet runt om. Har ni sett hur bra hästen kan vara då och då? Inte? Kolla lopparkivet. Tre procent.

Tänk på att...

... det är sista lördagen som hästarna på V75 får springa barfota. Sedan börjar skotvång att gälla.

... 11 Seismic Wave (V75-7) hyllas av allt och alla. Lär bli storfavorit. Avgjorde i ett nafs senast och var läcker i debuten. En klasshäst såklart, men Örjan och bakspår, det kan bli långt fram till min vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Löv Teddy (V75-4) är riktigt bra och vid sitt senaste besök i Sverige var han helt överlägsen. Han kan kliva iväg rappt från start och har en fin chans att ta sig till ledningen och därifrån har jag svårt att se honom förlora loppet. Jorma Kontio upp i sulkyn den här gången känns klart intressant och i ett annars öppet lopp är Löv Teddy en spännande spik!

Miljonrensarna

11 Digital Class (V75-2) var strålande senast som tvåa efter en tuff resa utvändigt om ledaren. Spåret är inte det roligaste men kliver hon iväg i rätt gångart finns det bra kunnande. Ska streckas tidigt i det här loppet. Sex procent.

3 Västerbo Highscore (V75-6) har riktigt bra form och näst senast var han väldigt fin vid segern på Solvalla. Bör få ett bra lopp härifrån och blir det bara lite tempo under vägen så kommer han fälla många till slut. En procent.

Tänk på att...

… det är sista chansen att rycka skorna innan barfotaförbudet.

7 Zenit Brick och 9 On Track Piraten (V75-3) gillar den här årstiden och kan ge storfavoriten en match.

11 Seismic Wave (V75-7) möter duktiga konkurrenter och det kan bli många att runda. Favorit i fara.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

5 Milligan’s School (V75-3) har imponerat stort under året. Hästen är startsnabb och kommer han till ledningen är det hästen att slå.

1 Inspector (V75-5) har bra chans att hålla upp ledningen. Har perfekta förutsättningar här.

Miljonrensarna

13 Artemide Zack (V75-2) var bra i Sverigedebuten senast. Passas även här, trots tufft motstånd. Åtta procent.

8 Höstbo Elis (V75-4) står sig bra i klassen. Gör debut på V75. Hästen är bättre än raden och kan skrälla. Noll procent.

Tänk på att...

... 6 Global Wise Guy (V75-1) vunnit både uttagningsloppen till Kriteriet och Derbyt.

... 8 Whipped Eggs (V75-6) är en urstark herre som verkligen tål att göra loppen på egen hand.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

V86

V86-tips

Trav