”Tråkig procent men segerchansen god”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Halmstad den 14 mars • Spik • Drag • Superkusken med mera

Uppdaterad 2020-03-15 | Publicerad 2020-03-14

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Halmstad den 14 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I femte avdelningen får vi se ett försök i näst lägsta klassen där 5 Four Guys Dream blir mycket klar favorit. Han har imponerat och senast var han riktigt bra när han avslutade riktigt snabbt och hade full spänst över mål. Visst det var ett lopp med endast fyra hästar men jag tycker han imponerade. Nu har han ett perfekt spår och kan kliva iväg riktigt bra, jag tror ingen kommer svara honom invändigt och i ledningen blir han mycket svår att slå. Tråkig procent men segerchansen är mycket god.

Bortglömda hästen

I den sista avdelningen tror jag att det kommer gå undan, många startsnabba hästar bäddar för en startrusning och det bjuder in hästarna från bakspår. En häst blir totalt bortglömd vilket jag tycker är konstigt då han är en av dem bästa i fältet, det är Tony Löfqvist 11 Vikings Preacher som endast är streckad på tre procent. Jag tror han kommer komma igenom bra och få ett bra slagläge, går det undan som jag tror då kan han fälla allt till slut. Skulle det inte bli körning då är han tuff att göra en del själv och ska ändå räknas tidigt.

Superkusken

Erik Adielsson för sätta på sig ”superkusken”-kepsen denna lördag. Han kör tre betrodda hästar som har bra chans att slåss om segern, men även tre mindre betrodda som får svårt att vinna.

5 Sunday Sonata (V75-1) har imponerat och växt med uppgifterna på slutet och ska med om man garderar. Det blir barfota runt om för första gången i karriären vilket är intressant och med Erik Adielsson i volten kan man räkna med en bra start. Är med och krigar om segern.

10 Maestro Crowe (V75-2) är obesegrad felfri och står bra inne kapacitetsmässigt i den lägsta klassen. Voltstart är ett plus då han gått felfritt i just volten, distansen tror jag han klarar men procenten blir lite väl hög. Jag tror inte han bli släppt till ledningen utan kommer få ett tungt lopp och visst kan han vinna men jag vill syna honom.

6 Master Crowe (V75-3) är tillbaka efter paus. Man ligger lågt vilket jag förstår och pengar känns som en framgång. 

10 Ecupos Ahla (V75-5) har varit bra på slutet men får sitt elddop här. Får svårt att vara med där fram men pengar är rimligt.

1 Martin de Bos (V75-6) trodde jag mycket på senast men då kunde han inte plocka ner Grainfield Aiden. Kan få sin revansch denna gång, innerspåret kan bli bra då han kan öppna bättre än vad man tror, skulle han hålla upp då tror jag han vinner. Han har kapacitet att vinna från andra positioner också. Räknas mycket tidigt.

8 Ingo (V75-7) satt fast med alla krafter kvar bakom Burning Man senast. Vann med Erik för tre starter sedan från ledningen, blir ingen ledning nu och det finns risk att han bli hängande om Erik laddar. Tror man försöker komma ner och hoppas på tempo så tar man några till slut men får svårt att vinna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 5 Sunday Sonata (V75-1) som jag nämnt tidigare, hon ska gå utan skor på hovarna vilket blir första gången i karriären. Mycket intressant!

Förutsättningarna


Halmstad håller i veckans V75-omgång och just Halmstad är banan med det bästa underlaget i Sverige. Det har varit bra väder under veckan och vi kan förvänta oss en snabb oval som är skonsam för hästarna. I dessa tråkiga tider med Corona-virus och inställda evenemang är jag mycket taggad på travet, visst är det tråkigt att det inte är någon publik men att hästarna och kuskarna kör är underbart.

Omgången i sig ser roligt ut och bjuder på många fina lopp, jag tror att en av omgångens stora favoriter har bra chans att leda sitt lopp från start till mål och blir min ”superspik”. Draget får ni inte glömma, kan bli riktigt bra rens i avslutningen om han vinner. Stort lycka till med liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]