Mejla

Michael Carlsson

”Kliver ner i klass – har toppchans att vinna”

Grand Slam 75-tips: • Micke Carlssons guide lopp för lopp • Söndag 19 juni på Vaggeryd

3 Notorious Zon (GS75-4) spikas på Vaggeryd. Hästen är tvåa på bilden.
3 Notorious Zon (GS75-4) spikas på Vaggeryd. Hästen är tvåa på bilden.

TRAV

Vaggeryd är värd för Grand Slam 75 och det är en omgång som är kryddad med en jackpott – 4,4 miljoner i potten.

Bland flera spikförslag torde 3 Notorious Zon vara det bästa då han kliver ner rejält i klass efter att ha mött tuffa hästar i V75.

Han står perfekt inne i det här loppet och torde ha en toppchans tillsammans med Jennifer Persson.


ANNONS: GS75-jackpott 4,4 miljoner i dag. Här kan ni rygga Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1

Ett stolopp inleder och 3 Icecream In är favorit. Hon kunde vinna senast efter att ha varit hårt betrodd några gånger och även varit ute i V75 som stallskrik några gånger men gjort bort sig.

Travet var inte det bästa till slut senast och det var nära galopp. Hon är snabb ut, har bra spår och ska tävla i en jänkarvagn för första gången.

7 Criss Cross gör en intressant debut för Magnus Dahlén.

Den italienfödda valacken har vunnit 14 lopp på 26 starter och varit bland de tre främsta i 20 av dem i Italien. Svårbedömd förstås i nya regin och efter ett uppehåll men bör nog räknas direkt.

5 Rapunzel avslutade bra senast och visa­de fin form. Är snabb ut och gillar den korta distansen.

GS75-2

Ett ungdomslopp för lärlingar där väl­körande Henriette Larsen är favorit bakom 1 Andante T.M. som avslutade riktigt bra till segern senast då hon hade långt fram till täten när attacken sattes in 650 kvar. Öppnar bra och har läget med innerspår, men det är flera startsnabba utifrån.

9 And Away We Go har två lopp i kroppen och har mött klart tuffare motstånd än detta. Avslutade godkänt senast och säkra Victor Rosleff i sulkyn gör henne intressant. Kan få loppet och speeda ner alla.

GS75-3

5 Hobart var riktigt bra i vintras och i våras där han var trea i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla, och därefter tvåa i både försök och final i V75. Har sedan inte alls fått till det i sina senaste starter, och efter två galopper så fick han aldrig riktigt chansen senast och gick i mål med krafter kvar.

David Persson är mycket nöjd med hur hästen tränar och den här gången kliver han ner lite i klass och möter enklare motstånd.

 Jag gillar Hobart och har tidigare gått på honom i V75 och spikat hästen, då han som sagt gjorde några riktigt fina insatser mot topphästar efter tuffa resor. Resultaten för de senaste starterna är missvisande och det kan vara så att han bara är bäst i det här loppet.

9 Zoccoloduro O.P. spurtade bra till andraplatsen senast och visade gryende form. Kan slå till nu.

10 Kronor Vici Star gjorde det bra i fjol med fem segrar på elva starter och gör nu årsdebut. Räknas direkt i comebacken efter en skada.


ANNONS: GS75-jackpott 4,4 miljoner i dag. Här kan ni rygga Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Jennifer Persson kör GS75-spiken.

GS75-4

3 Notorious Zon är härdad i tuffa gäng i V75 i de senaste starterna där han har mött tufft motstånd.

För tre starter sedan var han tvåa i V75 på Jägersro bakom vinnande Grappa Boy.

Gången efter på Charlottenlund mötte han den holländske topphästen Luuk Schermer och fullföljde godkänt som femma i en snabb avslutning.

Senast i finalen under Elitloppshelgen hade han spår tolv på Solvalla och kom då aldrig in i matchen men sprang nytt rekord 1.12,5.

Nu möter Notorious Zon inte alls samma kaliber av motstånd och han står dessutom perfekt inne penningmässigt i loppet. Läget är bra, säkra Jennifer Persson sitter i sulkyn i det här damloppet.

Det är frågetecken på flera av konkurrenterna och det måste helt enkelt vara en toppchans till seger i det här mediokra gänget.

GS75-5

3 Arcoveggio är ytterligare en italienare som gör debut för Magnus Dahlén. Den fyraårige valacken tog två raka segrar i april och gör nu första starten på svensk mark.

I senaste starten var hästen överlägsen från dödens, trots en galopp i starten. Lär bli att räkna med direkt och är given.

6 Jebo Smart var rejäl vid segern senast då han avgjorde från utvändigt om ledaren den sista biten. Är bara tre år och möter äldre hästar här men kan vara under stark utveckling.

7 Ici Moi gör debut för Rick Ebbinge och har i tidigare regi visat fin styrka i sina starter i Frankrike. Lär vara distansgynnad.

GS75-6

1 Ready Tonight spräckte segernollan senast genom att hålla upp ledningen från innerspåret bakom bilen i en tuff öppning, 1.107,5 första 500 meterna. Han varvade på 1.10,6 men höll ändå säkert undan till seger på 1.11,2/1 640a och var duktig.

Hästen var i fjol med i finalen av Europaderbyt efter att ha kvalat in via en tredjeplats bakom stjärnor som Calgary Games och Mister Hercules. Nu är det återigen innerspår bakom bilen och lyckas han hålla upp ledningen är det så klart en bra chans igen över den korta distansen.

3 Tom n’JerryDiamant är också snabb ut och kapabel för klassen. Tog två raka segrar i februari och provade sedan i V75 i Örebro men kom aldrig till från ett svårt läge. Avslutade bra från bakspår senast och är ett hett motbud till favoriten.

6 King of Everything är också i fin form och startsnabb. Tog spets senast
i V75 men släppte och avslutade mycket bra som tvåa (delad andraplats med Iznogoud Am) bakom vinnande Sourire Frö.

Inga hästar av den kalibern med här...

GS75-7

3 Debonair Mary visade i fjol som treåring att det är en bra häst när han tog två övertygande segrar, varav en av dem från dödens. Nu är det första starten i ny regi hos Johan Untersteiner och man säger från stallet att hästen kommer väl förberedd till comebacken. Motståndet håller inte den värsta klassen och flera av motbuden har fått sämre utgångslägen. Felfri lär det vara en toppchans för Debonair Mary och det är ett alternativ till spikförslag.


ANNONS: GS75-jackpott 4,4 miljoner i dag. Här kan ni rygga Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Carlssons tre bästa:


5 Hobart (GS75-3)

Strålande i våras. Missvisande rad. Tränar starkt och kan slå till nu.


3 Notorious Zon (GS75-4)

Härdad i tuffa gäng i V75. Kliver ner rejält i klass. Bra läge. Spik.


6 King of Everything (GS75-6)

Mycket bra i V75 senast. Startsnabb och kan vinna här.

Carlssons GS75-system

GS75-1: 3, 7, 5, 6 (2, 4)

GS75-2: 1, 9, 6, 11, 7, 10 (3, 12)

GS75-3: 5, 9, 10, 11 (3, 7)

GS75-4: 3 Notorious Zon (12, 7)

GS75-5: 3, 6, 7 (8, 1)

GS75-6: 1, 3, 6 (5, 7)

GS75-7: 3, 7 (8, 2)

1 728 rader/1 728 kronor

Av: 

Michael Carlsson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75-tips

Trav

Vaggeryd

Johan Untersteiner