Köpte talangen – på en After ski-middag

Hästen ”värvades” till stallet – tränaren om succén: ”En solskenshistoria”

1 av 2 | Foto: Malin Albinsson, TR Bild
Nanny McPhee och Joakim Lövgren.

avErik Pettersson

TRAV

Joakim Lövgrens talang Nanny McPhee köptes på en After ski-middag i Österrike i januari.

Nu gör hästen succé, vunnit två raka i Sverige och sprungit in 100 000 kronor.

– Det är en solskenshistoria, säger Lövgren.

Jägersros tränarförening var på plats och åkte skidor i Österrike i januari tidigare i år. På After skin började Joakim Lövgren prata med en bekant österrikisk hästägare.

– Jag var på jakt efter en spännande tävlingshäst och han tipsade om Nanny McPhee.

”Vet aldrig exakt hur bra det kan bli...”

Telefonerna åkte fram vid middagsbordet och Lövgren fick se flertalet lopp som hästen gjort, samt kollade upp härstamningen.

– Hon köptes då på kvällen. Jag hade i uppdrag från kund att köpa, så jag ringde hem och berättade och vi var överens, vi chansar och köper. För så är det ju när man köper travhästar. Nu hade hon visserligen vunnit åtta av 20 lopp, men vet aldrig exakt hur bra det kan bli.

Nanny McPhee har inte varit länge hos Jägersro-proffset Joakim Lövgren. Men det femåriga stoet har redan hunnit med att starta två gånger.

Det har slutat i två segrar, en av dem tog så sent som i onsdagskväll på V86 på Åby.

”Affären är i hamn”

Hittills har hon sprungit in 100 000 kronor till sina nya ägare med det passande namnet ”Stall Winning Party”

– Redan nu är affären i hamn, så roligt gänget har och så bra som det går. Upplevelsen att ha en häst som är aktuell, som kan vinna. Jag önskar jag kunde hitta en ny Nanny McPhee varje vecka, men så enkelt är det inte. Det krävs tur och tillfälligheter.

Hur bra kan hon bli?

– Hittills har hon levt upp till våra förhoppningar, vi hade nog lite tur i sammanhanget. Hon har inte varit så länge hos mig, hon kom hel och ren och vi har bara tränat på, det har inte varit något strul. På så sätt är det lite av en solskenshistoria.

– Jag tyckte att hon var vassare i går än i första starten, det var ett annat klipp i henne. Hon är under utveckling och bara fem år, men det är svårt- och jag vill inte spekulera i hur bra hon kan bli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V86