Travprofilerna i öppet bråk – på Twitter

Anders Lindqvist och Joseph Verbeeck i luven på varandra

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Travprofilerna Anders Lindqvist och Joseph Verbeeck i öppet bråk på Twitter

Travprofilerna Anders Lindqvist och Joseph Verbeeck är i luven på varandra.

Nu tjafsar de öppet på Twitter.

– Han vill väl leva på gamla meriter, säger Anders Lindqvist.

1 av 4

Det var i en intervju med Trav365 inför Elitloppet som Anders ”Linkan” Lindqvist sa följande om den belgiske kuskartisten Joseph Verbeeck.

– Han har passerat bäst före-datum.

Det fick belgaren att tända till och de senaste dagarna har Anders Lindqvist och Joseph Verbeeck tjafsat öppet på det sociala verktyget Twitter och Verbeeck har bland annat skickat ett Fuck you-finger till Lindqvist.

Anders Lindqvist, travtränare med bas i Frankrike, tar det hela med ro.

”Det tyckte han inte om”

– Joseph Verbeeck har försökt använda Google Translate och försökt översätta det jag sagt och skrivit, och då har det låtit värre än vad det varit. Han blev sur första gången inför Elitloppet när jag sa att han hade passerat bäst före-datum, det tyckte han inte om.

Har du pratat någonting med honom?

– Nej, bara på Twitter, svarar Lindqvist.

I helgen så startade den franske stjärnhästen Aubrion du Gers, som Joseph Verbeeck slutade tvåa med i Elitloppet, i Frankrike och hade ingenting med segern att göra. Då gick travprofilerna igång igen.

– Jag citerade vad han hade sagt efter försöket i Elitloppet att han körde en ferrari i Aubrion du Gers och att de andra körde en Citroën, och att det nu såg ut som att Aubrion du Gers var en liten fyrhjulsdriven militärjeep, säger Anders Lindqvist.

Verbeeck svarade då Lindqvist på Twitter i en lång utläggning, och skickade bland annat en passning till Lindqvist att hans hästar aldrig vinner några travlopp.

”Trampade på en öm tå”

– Man kanske ska vara mer slätstruken när man gör intervjuer och lämnar kommentarer, men jag tycker inte att Verbeeck är lika bra längre. Han ligger väl femma i kuskligan i Belgien som är en B-nation och då kanske man inte är lika stor längre, och han vill väl inte inse det och leva på gamla meriter.

Hur ser du på erat tjafs på Twitter?

– Jag ser det bara som en kul grej, det kanske får någon mer att läsa på Twitter, att det händer lite.

Hur är din och Verbeecks relation?

– Normalt är den bra, han vann Oslo Grand Prix åt mig 1998 och den är normalt god, men tydligen trampade jag honom på en öm tå när jag sa att han passerat bäst före-datum.

Bara timmar efter Verbeecks Tweet om att Lindqvists hästar aldrig vinner lopp, så vann Exotic Suedoise på Chateaubriant i Frankrike.

– Han tyckte aldrig att mina hästar vann något, så det passade bra. Det var faktiskt första gången på väldigt länge som jag orkat köra två snabbjobb i rad med en häst, så det var skönt att det resulterade i seger, säger Anders Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav