Mejla

Carl Wangle

Wangle: ”Finns ingen som kan hota Campo”

Conrad Lugauer och Campo Bahina vinner Svenskt Travderby 2019.

Det kan jag nästan lova.

Duon tävlar bara emot sig själva. Kör som du vill, Conny!

Travfest på Jägersro.

Puh, vilka race det var under onsdagskvällen och vilka hästar vi fick se.

Men Campo Bahia överglänser alla.

Vad är det för art?

Stefan Hultman anser det är största talangen på flera år och att hästen kan bli hur bra som helst.

Jag kan inte mer än hålla med – vi har knappast sett botten i hästen. Han vinner helt överlägset på 1.13,0. Då joggade hästen i mål helt obrukad.

Nej, sättet som Campo Bahia vinner på tyder på att han ska vara så pass stor favorit som han kommer bli i Svenskt Travderby.

Conrad Lugauer och Campo Bahia vinner årets upplaga, allt annat skulle förvåna mig.

Lägg därtill att stallet fick med Ferrari Sisu till final. Sedan får ni räkna ut resten själva. Jag tror inte det kommer vara nått minus i alla fall...

Nu samlar vi oss och går igenom Sportbladets fem plusbetyg från V75.

Plusbetyg V75 Jägersro

Campo Bahia: Ser helt underbar ut och det är bara se om loppet ifall du inte gjorde det. Intrycket är magiskt och det är bara inse att Campo Bahia är en storstjärna. Brutal häst.

Inti Boko: Vann på försökens snabbaste segertid och såg bländande ut. Björn Goop gjorde inga fel, skickade iväg hästen till ledningen och sedan drog på i ett hårt och jämt tempo. Är säkert värste utmanaren till Lugauers stjärna och ska det vara någon tränare i Sverige som ska lycka så är det just Timo Nurmos.

Global Wise Guy: Tycker hästen gjorde det bra och var en outsider i sitt försök. Men Jorma Kontio gjorde inga fel och hästen såg riktigt stark och laddad ut. Det räcker såklart inte i finalen, tror jag, men intrycket lovade betydligt mer framöver.

Aleppo Pine: Äntligen, Roger Walmann. Det var nog lättnad när Aleppo Pine släpptes till ledningen och kunde vinna försöket till Derbystoet på ett enkelt sätt. Det har alltid varit stora lovord om hästen och kanske är det dags för en storseger om två veckor? Aleppo Pine har i alla fall alla egenskaper för att kunna utmana Activated och Conrads Rödluvan.

Roofie / Johan Untersteiner: Chockade spelarna och skrällvann V75–1 som en av de minst spelade i alla Derbyförsöken. Untersteiners styrning var fenomenal och hästen tackade och tog emot genom att spurta ner alla. Till och med jag jublade.

Forfantone Am: Var återigen stort skrik på V75-spelet, men fick inte till det. Hästen börjar bli riktigt dyr för många och nu knep hästen inte ens en plats i finalen. Nej, dags att på allvar börja visa sin kapacitet snart.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75