Stjärnan tog hem SM: ”Det bara small till”

avNils Larsson

Foto: ATG Live
Milliondollarrhyme vann Svenskt Mästerskap efter en visslande spurt.

Milliondollarrhyme tog hem Svenskt Mästerskap 2019.

Efter en fantastisk spurt på upploppet var han helt överlägsen.

– Det bara small till, sa Fredrik B Larsson i TV4.

SM-dagen på Åbytravet avslutades med Svenskt Mästerskap med flera av Sveriges allra bästa hästar.

Från start var det Disco Volante som öppnade snabbast och tog hand om ledningen för att efter 500 meter släppa ledningen till favoriten Sorbet som kördes av Örjan Kihlström.

Väl i spets fick man sedan bestämma tempot och det såg länge ut som det skulle bli en ganska odramatisk tillställning - fram till upploppet.

”Sådär fort spurtar ju ingen häst”

Där formligen exploderade Milliondollarrhyme som hade satt in attacken från femte utvändigt och över upploppet såg han ut att springa dubbelt så fort som övriga konkurrenter och han vann till slut överlägset.

– Sådär fort spurtar ju ingen häst i hela Sverige, den där avslutningen kommer han ha nytta av, tänk den där i Elitloppet nästa år, sa Micke Nybrink i TV4 och fortsatte:

– Vi har inte riktigt haft återväxten bland storstjärnorna i Sverige. Men det här är vår nya stora stjärna och jättekul att Fredrik B Larsson tränar honom också, sa han.

”Faktiskt lite rörd”

Segertiden blev 1.13,1 över 2 640 meter med autostart och Fredrik B Larsson var otroligt glad och stolt efter den stora SM-segern.

– Det var helt fantastiskt, jag är lite shaky i kroppen faktiskt. Det bara small till. Han är otrolig hästen, han vinner så lätt och jag är så stolt över hästen och glad att jag får ha honom. Jag är faktiskt lite rörd. Han var bättre idag än senast och jag hade en bra känsla.

Fredrik avslöjade också att nästa start förmodligen blir på Solvalla den 2 november.

– Han känns så otroligt fräsch och fin, så jag tror vi gör ett lopp till. Det kan bli Silverhästen på Solvalla, sa Fredrik B Larsson som både tränar och kör den femåriga Ready Cash-valacken som nu har tjänat över 3 miljoner kronor.

Se loppet igen! (Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

V75