V86

Miljonvinnaren: Pulsen var riktigt hög

Berättar om storvinsten på V86

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Tre system ordnade alla 8 rätt på V86.

En av de var Cecilia Engström, 28, – som spelade in 2,1 miljoner kronor.

Nu får 24 lyckliga kunder dela på miljonvinsten.

– Pulsen var riktigt hög, berättar hon.

Det var förra onsdagen som V86 avgjordes i Östersund och det blev en svårlöst historia. Utdelningen för 8 rätt blev hela 1,8 miljoner kronor, det sedan endast tre av totalt 529 634 inlämnade V86-system klarat alla åtta loppen.

Mest pengar vann man i spelbutiken MyWay Skoghall, där var Cecilia Engström hjärnan bakom V86-succén och hon spelade in 2,1 miljoner kronor till 24 glada kunder.

Kunderna hade satsat 250 kronor och fick drygt 86 700 kronor tillbaka.

”Är inte så lätt”

I vanlig ordning hade paret Cecilia och Johan Engström lämnat in sina rader och satt bänkade i vardagsrummet för att följa V86-omgången den här onsdagskvällen, som skulle avgöras på Östersundstravet. Till vardags driver de tillsammans spelbutiken i Skoghall, strax utanför Karlstad.

– Vi har drivit butiken i tretton år och det är som alla vet inte så lätt med spelbutiker dessa dagar, men vi kämpar på, säger Johan Engström.

”Pulsen var hög”

Butiken är aktiv på ATG:s tillsammanstjänst och det var också där miljonraden hade lämnats in. Som alla spelläggare har de längtat efter att vinna en miljonvinst och för en vecka sedan besannades deras drömmar. Cecilia lyckades hitta alla vinnarna och belönades med 2 082 301 kronor. 24 glada andelsköpare satsade 250 kronor och fick totalt tillbaka 86 762 kronor per andel.

– Det var en härlig känsla. Vi satt hemma i vardagsrummet och jag måste säga att pulsen var riktigt hög inför den avslutande avdelningen. Det är ju detta man jobbar för och det är så skönt när allt till slut faller på plats, säger miljonvinnaren och berättar vidare:

– Vi har vunnit en del storvinster i butiken tidigare men aldrig i närheten av dessa summor. Det tidigare rekordet låg på cirka en halv miljon kronor och var också på V86.

”Tacka bröderna Djuse”

Det vinnande systemet heter ”Jäntans V86 250” och kostar 250 kronor. Just den här dagen för en vecka sedan valde Cecilia att inleda med två spikar.

– Jag får faktiskt lov att tacka kuskbröderna Mats och Magnus A Djuse för att de var så optimistiska strax innan starten med From The Mine och Junigoggen.
– De nästan lovade seger med hästarna och båda lyckades också vinna. Otroligt skönt att inleda med två spikar.

I den följande avdelningen skrällde det till ordentligt. Jomar Blekkan vann med tvåprocentaren Glade Tider. Trots att Cecilia bara hade fyra hästar så var vinnaren med på kupongen. Värdet var nu uppe i 2 171 kronor och det vinnande systemet hade bara använt fyra rader.

– Jag hade koll på hästen och vet att Ulf Ohlsson hade den som första reserv. Hästen galopperade i den första starten som blåstes av, men i den andra gick det bättre. Jomar fick ett perfekt lopp och kunde vinna till slut, säger hon och tillägger:

– Visst insåg jag att vi satt riktigt bra på det med så många hästar i de följande avdelningarna.

”Svettigt inför sista”

Inför den avslutande avdelningen levde fortfarande Cecilias system och V86-värdet låg nu på 139 130 kronor. Hennes system hade alla hästarna utom en i avslutningen och det skulle visa sig bli en svettig historia.

– Jag hade ju hört snacket om att Ove A Lindqvist var uppåt på vinnaren Katinka så den hade jag tidigt med på kupongen. Det var en riktigt bra vinnare för systemet då man bara var streckade på sex procent.

– Pulsen var hög i den sista avdelningen när vi såg att Sunes Sommar kom flygande den sista biten på upploppet. Som tur var höll Katinka undan och det var en riktigt härlig känsla.

”Reaktionerna efteråt”

Den vinnande raden på Östersund betalade 1 842 323 kronor och när sexorna och sjuorna var inräknade kunde Cecilia glädjas åt en vinst på totalt 2 082 301 kronor. Reaktionerna efteråt lät inte vänta på sig.

– Det var massor av människor som hörde av sig och gratulerade. I butiken har vi sett att många kommit in för att snacka om vinsten. Fyra av dom som var med på systemet har varit inne i butiken och visat sin uppskattning, säger 28-åringen.

”Tips till kvällen”

Ikväll är det dags för Mantorp att öppna upp portarna och vara värd för V86. Vi har fina lopp med bland annat uttagningar till Breeders Crown. Visst vill vi ta rygg på en vinnare och be om tips till kvällen.

– Jag har studerat omgången och tror mycket på Robert Berghs 9 Explosive Merlot (V86–1) och även hans 1 Montdore (V86–4). Bergh har bra ordning på grejerna just nu och dessa ser jag som potentiella spikförslag.

– Jag vill även varna för 10 Timotejs Godis (V86–6) som höjde sig på barfotabalansen senast. Det verkar bli samma balans nu och jag tror Björn Goop kan ta ytterligare en seger med hästen.

Har du någon skräll att bjuda oss på?

– I den andra avdelningen så tror jag en hel del på 3 Dontlooseallmoney med Jim Oscarsson i sulkyn. Hästen gjorde det bra senast och ska räknas.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Trav

Skoghall

Hästar

Spel

V86-tips