Wangle: ”Det var en mäktig uppvisning”

TRAV

Very Kronos.

Herregud – vilken häst!

Efter floppen i Kriteriet var han totalt överlägsen på V75 – trots tappstart.

Vädergudarna var knappast med alla aktiva kring Eskilstunas V75:a. Rejält med regn gjorde att banunderlaget näst intill blev en leråker.

Det gjorde att innerspåret blev riktigt tungsprunget och inte en enda vinnare hittades från ledningen på V75. Riktigt sällsynt, när hände det senast?

Men trots vädrets makter så fick alla spelare njuta av en av Sveriges råaste talanger. Han heter Very Kronos, är fyra år gammal och tränas av Svante Båth.

Erik Adielsson gjorde ett briljant jobb bakom den här ”galna” hästen.

– Det var snudd på läskigt att köra honom upp till bilen, sa stjärnan efter loppet.

Jag tror Svante Båth inte lär sätta upp någon annan än Adielsson framöver. Frågan är bara, hur bra hästen är?

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Very Kronos: Herregud vilken häftig insats, och det var bara för Adielsson att köra felfritt. Det nya bettet som hästen testades med gjorde att Very Kronos kunde bestämma mer och i paritet fick Erik Adielsson mest åka med i sulkyn. Det såg lite udda ut men för Very Kronos verkade det funka perfekt. Trots tappstart och ett lopp i tredjespår och dödens så krossade han alla och var totalt överlägsen. Snacka om revansch sedan Kriteriet.

Track Angle: Från sistaplats – till överlägsen seger – på 800 meter. Puh! Vad var det där vi fick se? Vilken jäkla insats. Visst, det såg ut att vara en bra chans på förhand, men sättet som hästen gjorde det på var ruskigt bra. Kaj Widell litade på sin häst till 100 procent och vann överlägset. Tack för showen, Kaj!

Cab Hornline: Jisses, vilken insats av Pelle Lennartssons glänsare. Trots startgalopp var det bara dödspositionen ledigt för hästen som knappast blev berörd av detta. In i slutsvängen kopplade han enkelt greppet på ledaren och gick undan till en överlägsen och säker seger. Det hörs på Lennartsson att han verkligen gillar den här hästen, och V75-segern var riktigt bra.

Nadal Broline: Hade inte vunnit på väldigt länge, men nu var det dags. Fick ett perfekt lopp i andra utvändigt och avgjorde sedan säkert när Uffe Ohlsson satte in attacken. Nadal Broline har gjort bra lopp hela året, men segrarna har uteblivit.

Staro Ivy Leauge: Äntligen! Sällan har väl en häst varit så förtjänt av en seger på V75. Som man har jagat denne. Gör alltid topplopp och presterar alltid. Nu fick Peter Untersteiners travare vinna – som jätteskräll. Jag gissar att spelarna som klivit av tåget inte var lika nöjda...

Springover: Fick bestämma i ledningen men var tidigt slagen. Jättefavoriten gjorde att hundratusentals system försvann direkt. Något stod inte rätt till med hästen, eller var det enbart innerspåret?

ARTIKELN HANDLAR OM

V75