Peters galna succé på V75: ”Det är helt sjukt”

Ica-butiken spelade in tio miljoner till sina stamkunder • Toppar vinstlistan för tredje veckan i rad: ”Är i zonen”

Uppdaterad 2023-10-17 | Publicerad 2023-10-16

Ica Gräddö i Roslagen, här råder der numera spelfeber.

Tre helger i rad har Ica-handlaren Peter Horwitz haft alla rätt på V75.

I lördags drog han in tio miljoner till hundratals stamkunder.

– Det är helt sjukt, hela huslängor köper andelarna, säger den 52-årige butiksägaren.

Peter Horwitz är butiksägare och Ica-handlare på Ica Gräddö i Roslagen.

Den lilla skärgårdsbutiken har dominerat vinstlistorna de tre senaste lördagarna.

Det började på Åby för tre veckor sedan då 52-åringen satte alla rätt på V75. 122 andelslirare fick dela på 4,2 miljoner.

Succén fortsatte veckan efteråt på V75 från Boden med ytterligare 1,2 miljoner inspelat på sina system.

Supersuccén fortsätter: ”Galet”

Under lördagens V75 från Solvalla var intresset enormt för att delta på Peters andelssystem och han gjorde ingen besviken.

Han satte V75 för tredje veckan i rad, dessutom på fyra av de sju system som lämnades in – en sjua som blev värd 149 119 kronor,

Hundratals kunder fick dela på cirka tio miljoner. De spelare som exempelvis investerat 100 kronor i Peters ordinarie system fick tillbaka 12 500 kronor.

– Det är helt galet, jag är verkligen i zonen just nu, kan inte förklara det på något annat sätt. Jag spelade totalt sju system den här lördagen då intresset var så stort, det brukar jag inte annars göra och fyra av dem gick in, förklarar supervinnaren för Trav365.

”Grannar, pensionärer och kompisar”

Eftersom Peter levererat på spelet hela månaden har tipsformen spridit sig. Dels på nätet men också bland lokalbefolkningen på Gräddö.

– Det är många stamkunder som varit med, bland annat hörde jag att hela huslängor är med. Det har varit väldigt många som varit glada i vårt forum och det som är så kul är att så många var med nu. Det är både grannar, kompisar, pensionärer och en massa andra som köpt in sig. Folk har också hört av sig privat och tackat, fortsätter Ica-handlaren.

Lördagens spikar var inte ens favoriter på V75. Kan du berätta om systemet?

– På de mindre systemen velade jag i början men till sist blev det ändå Adrian Kolgjini och Barack Face (V75–3). Jag var inne på att spika honom redan på Åby och nu när det lät så bra från Adrian så var det klart. Jag hade lite torskfrossa men det gick vägen.

– Den andra spiken var Adriatica i V75–4, i Oaksfinalen. Det är en häst jag har bra koll på. Dels då jag är hästägare och har tio procent i Adriaticas bror men också för att jag lyssnade till kusken Magnus Djuse som lät väldigt uppåt, dessutom blev det barfota runt om. Båda spikarna vann från dödens och var jättebra.

Magnus Djuse och Adriativa vann Svenskt Trav-Oaks. En häst som Peter spikade.

”Hoppade i soffan”

När skrällen Castor the Star vann V75–7 var den nya succén ett faktum.

Spelexperten själv följde allt via tv och insåg tidigt att det såg väldigt bra ut.

– Redan när Barack Face var det en kund som skrek att de hoppade i soffan. Castor the Star var ingen av mina första hästar, men åkte med när jag började strecka. Luckan kom och det blev perfekt, säger Peter Horwitz.

Under onsdagens V86-jackpott kan en ensam vinnare ta hem 39 miljoner. Är spelfeber ett ”understatement”?

– Vi kommer att öppna spelen till V86 under måndagen. Det är så otroligt många som vill vara med. Efter vinsten för en vecka sedan stod faktiskt folk och köade för att köpa, det är helt sjukt.

V75 från Solvalla betalade cirka 150 000 kronor. Då Peter sålt väldigt. många andelar varvades de olika systemen flera gånger vilket medförde att den totala vinsten på Peters fyra vinnande system uppgick till tio miljoner. De tre senaste lördagarna har Peter spelat in mellan 15–16 miljoner till sina stamkunder.

Följ ämnen i artikeln