– Mina hästar kan vinna miljonloppet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Maria Holmén/KANAL75

Solvalla bjuder på högklassiga tävlingar på onsdag - med en EXTRA V75-omgång.

Jubileumspokalen innehåller flera stjärnhästar som slåss om förstapriset på en miljon kronor.

Timo Nurmos är glödhet för dagen och har med både Yield Boko och Vanessa du Ling i kanonloppet.

– Båda två är så bra att de kan vinna om det stämmer, säger Nurmos.

Det är fantastiskt fina tävlingar den kommande onsdagen. Förutom Jubileumspokalen startar Maharajah i V75-inledningen där han möter Beanie M.M. och Yanantin Boko. Därtill bjuds det på ett högklassigt treåringslopp och stoloppet i V75-6 är en riktig läckerbit.

Men det är inte bara sporten som är i högsätet den här kvällen på Solvalla. Det körs även en EXTRA V75-omgång med många sköna miljoner att spela om.

En tränare som kan sitta inne med nyckeln till hur miljonerna ska fördelas är Timo Nurmos. Han firar stora framgångar för dagen och den imponerande dubbelsegern på V75 i lördags är bara några av höjdpunkterna på sistone.

”Fick inget fäste senast”

Den här onsdagskvällen ser Solvalla-tränaren på nytt ut att kunna hamna i fokus. Nurmos selar ut sju hästar inom V75 och det är inte vilka som helst.

I Jubileumspokalen, öppet för femåriga hästar, har han med sina stjärnor Yield Boko och Vanessa du Ling.

– Båda är jättefint i ordning och gör inte bort sig. De kan vinna om det skulle gå deras väg, säger Timo Nurmos.

Yield Boko var senast ute i Gotlandslöpningen i Visby. Han blev där trea efter en vass avslutning.

– Han satt långt bak och fick inget fäste i kurvorna. Banan var lite konstig där och Björn kunde inte köra för fullt. Den sista biten gick han snabbast av alla och kort efter mål var han först.

– Hästen har varit fin i varje start i år och äntligen fick han ett bra spår. Han är mycket snabb ut men går även bra bakifrån. Jag tror alltid på chans när Yield Boko startar. Motståndet är stenhårt men han är så bra att han ska räknas tidigt. Han går barfota runt om igen, säger Nurmos.

Vanessa inte trött senast

Vanessa du Ling var senast tvåa i Stoeliten på V75. Hon avancerade till ledningen men kunde inte svara smygkörde Jodas Julia som liftat med i ryggen och fått en perfekt lucka 300 kvar.

– Vanessa var inte trött i mål och hade kunnat fortsätta en bit till i samma fart. Men hon är ospeedig fortfarande och kunde inte växla tempo på så kort bit. Det var synd att hon inte fick vinna när hon är så fint i ordning.

– Spår nio nu är helt okej. Hon är ändå inte snabb ut även om hon har lärt sig att öppna bättre. För hennes del vore det bra med hårt tempo eftersom hon är stark. Om banan är bra kommer vi att köra barfota runt om. Det var meningen även senast men banan var hård då och därför gick hon med skor bak. Om det går hennes väg är hon så bra att även hon kan räcka långt, säger Nurmos.

Vad säger du om dina övriga V75-hästar. Vilka har chans?

– Jag har inte hunnit läsa på ännu. Chanserna får spelarna bedöma. Men Yanantin Boko (V75-1) var jättefin vid segern och var inte trött i mål. Han är snabb ut, stark och klarar den långa distansen bra. Global Jewel (V75-2) blev för ivrig och galopperade senast. Hon har fått ett iskallt läge här. Yucca Boko (V75-4) spurtade mycket bra senast på en fin tid. Hon är fin nu och vi får se om det blir barfota den här gången. Perfect Pilot (V75-5) är ny och gör första starten för oss. Han har tränat bättre och bättre sedan han kom. Hästen känns stark men kan behöva ett lopp i kroppen för att komma i toppform. Target Hoss (V75-6) är på väg mot toppformen. Hon vann med krafter kvar senast och har passande förutsättningar här.

Michael Carlsson/Kanal75

Publicerad: