Sportbladets V64-tips

TRAV

V64-1

Loppet

Bra läge, lopp i kroppen – mycket talar för ­Nisse Bean.

Tipsettan

Nisse Bean höll nästan av misstag (en skygglapp åkte ner i starten varpå han blev pigg och pep iväg) ledningen i senaste starten. Det är väl lika bra att peta ner den där skygglappen igen och köra i ledningen. För motståndet känns inte hårdare än senast och med loppet i kroppen borde formen vara uppåt på Nisse. Däremot blir det svårt att svara Räser Sune första biten. Vi tror dock att han kan runda denne och överta – om kusken vill, vinstchanserna är goda bakifrån också.

Motbuden

Einar Celeber började bra i sin nya regi men stod uppenbarligen inte pall för den tuffa matchningen och har blivit mer av en nötare. Nu verkar han i alla vara på gång igen. Bull Trap är bra men det har strulat mycket för honom under ­hela året och man kan inte tro på toppform.

Skrällbudet

Just by Myself är nästan alltid underskattad.

Spetsbudet

Räser Sune är snabbare än Nisse Bean men den senare håller ledningen om Räser Sune inte laddas. Ett annat troligt alternativ är att luckor uppenbarar sig direkt så att Nisse kan kliva ut och ta över ledningen från Sune.

! Statistik­vinnaren

Nisse Bean.

V64-2

Loppet

Nu är det läge för Simb Mark.

Tipsettan

Simb Mark tycks vara beroende av att få spara speeden i det längsta. Därför blir han också ofta fast för länge. Som senast, då han åter gick i mål så gott som obrukad. Perfekt läge och rätt så lätt motstånd talar för honom.

Motbuden

Gany du Ling såg fin ut senast. Han är bra men får inte till det så ofta. Nu när formen verkar fin ska han dock passas tidigt. Sammarco­ är en hårding. Han gör ofta bort sig men de gånger han sköter sig är han med i striden. ­Mose d’Asolo är nog bäst i ledningen men efter manglingen senast kan det vara skönt för ­honom att få smyga med i ryggar.

Skrällbudet

United Ås är grundkapabel. Han kan öppna fort och körs nu av en våra bättre kuskar.

Spetsbudet

Vi finner det inte omöjligt att Gany du Ling kan hitta till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Lichi.

V64-3

Loppet

Några av dessa känns, med tanke på deras senaste insatser, som om de varit begagnade av vintervila.

Tipsettan

Charlie Sisu har varit fin i två raka spetssegrar. Kan han visa samma takter bakifrån får de andra det kämpigt att hålla honom ifrån sig över upploppet.

Motbuden

Deesse d’Inverne har gått bra tider i hårda gäng och har dessutom visat att hon klarar lite tyngre upplägg. ­Alfas ­Diamond har varit hårt betrodd varje gång. Han har blandat och gett men visat att han har kapacitet som duger långt bland de bästa tvååringarna när han varit som bäst. I Me Mine är snabb som få av de tvååringar som hittills visat sig på tävlingsbanan. Formen är dunkel men distansen och läget är de rätta. David Sisu var under isen senast. Hade han varit i vår omvårdnad hade han varit undanstoppad för vintern efter det. Med tanke på att hans tränare bedömer honom god nog att starta måste han väl vara i någon form av ordning. Och då duger han utan­ tvekan. Kapaciteten är det inget fel på. Omnia­ As har bara gjort två starter men i den senaste starten matchade hon vår tipsetta Charlie ­Sisu. Om hon tar loppen på rätt sätt kan hon bli mycket farlig här

Skrällbudet

Donttellmewhattodo är en fin travare men de senaste insatserna, framförallt den senaste, har inte imponerat på oss.

Spetsbudet

Det står mellan David Sisu och I Me Mine. Den senare är nog snabbare men sida vid sida från start kan David Sisu kanske hålla ut henne.

! Statistik­vinnaren

David Sisu.

V64-4

Loppet

Tilläggshästarna står bra till men har många att runda. Lurigt lopp.

Tipsettan

Necklace är den som har mest rutin av hårda lopp, därför får hon tipset.

Motbuden

Härleds Cider visar fin form. Lättare emot för Nero C.

Skrällbudet

Urlow Boko?

Spetsbudet

Enzo Wibb kan kliva iväg bra om inte spåret ställer till det.

! Statistik­vinnaren

Peak.

V64-5

Loppet

Streck för hälften av deltagarna bör garantera att man inte spricker.

Tipsettan

Det här är nog dagens jämnaste lopp. Blue Rock var överlägsen senast. Nu är det mycket hårdare emot men en insats liknande den senast räcker i alla fall för att åtminstone placera honom i segerstriden, oavsett upplägg.

Motbuden

Ravello var, i kraft av spåret och fin form, en tänkbar tipsetta. Det är inte otänkbart att han vid offensivt upplägg får överta ledningen. Han blir i så fall mycket svårslagen. Rocky Race har mött hårt motstånd en tid.

Skrällbudet

Korok är bra – han har vunnit tuffa V75-lopp. Senast såg han formförbättrad ut som fastlåst.

Spetsbudet

Dear Jackie är snabbast men även Korok kan öppna snabbt. Den förstnämnda kan nog tänka sig att släppa, när det gäller den senare är det mer osäkert. Ravello är hursomhelst, som vi ser det, den enda värd att släppa till i så fall.

! Statistik­vinnaren

Sahara C.Four.

V64-6

Loppet

Vi gör något vi normalt sett avråder ifrån …

Tipsettan

… nämligen spikar en häst som vilat i nio månader. Yucay Boko är dock så bra för klassen att han kan vinna trots det.

Motbuden

G.K.Trademark är snabb. Pippin var fin näst senast. Nice Brozo bör duga.

Skrällbudet

Fortaleza Ås.

Spetsbudet

Yucay Boko övertar?

! Statistik­vinnaren

G.K.Trademark.