De vann rekordvinsten – delar på 21 miljoner

TRAV

Isa Soner fixade 21,2 miljoner till 31 personer

Foto: Isa Soner firar V75-vinsten med andelsvinnaren Berit Andersson.

Här är butiken där 31 personer får dela på 21,2 miljoner kronor.

Vinsten är den största någonsin på andelsspel.

– Jag har fortfarande inte fattat hur mycket pengar det är och att vi blev ensamma med alla rätt. Det är underbart, säger butiksägaren Isa Soner.

Helgens V75-tävlingar på Dannero blev svårlöst och bara ett system lyckades få alla rätt.

Systemet var ett andelssystem på 31 andelar inlämnat hos Södertull Spel & Biljettcenter i Norrköping. Det innebar att 31 personer fick dela på 21,2 miljoner kronor. Varje person kan nu hämta ut 683 229 kronor.

Fick hjälp av en vän

Den stora anledningen till jätteutdelningen var superskrällarna Canon (V75-4) och B.W.Gulliver (V75-5) som i stort sett var ostreckade på V75.

– En kompis hjälpte mig att hitta skrällen i V75-5 när jag pratade med honom i fredags. Samtidigt som jag pratade med honom så hittade jag vinnaren i V75-4 också, det är mycket tack vare min kompis som det blev så här, berättade Isa Soner i en tidigare intervju.

Isa Soner driver butiken tillsammans med sin bror. Både han och brodern brukar köpa en andel varje helg och även den här gången hade de varsin andel.

Två dagar efter vinsten är både lokal-tv och den lokala tidningen på plats i butiken. Vinsten har de två butiksägarna firat med tårta tillsammans med kunderna.

– Det känns jättebra, men jag har inte hunnit smälta det här ännu. Det är mycket pengar och att vi blev ensamma med alla rätt. Det är underbart. Kunderna är jätteglada, men de har inte heller förstått att de ska få 680 000 kronor var, säger han.