Efter olyckan – nu är kusken tillbaka

TRAV

Förra måndagen störtade Erik Svensson i backen och skadade ryggen illa.

Nu är han på bättringsvägen – och slipper troligtvis opereras igen.

– Han är väldigt lättad, säger Svenssons sambo Annelie Norberg.

För fyra år sedan opererades travtränaren Erik Svensson för ett diskbråck i ryggen. Operationen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala förflöt utan komplikationer, men när Svensson vaknade upp vid halv ett dagen efter drabbades han omedelbart av rejäl huvudvärk. Något gick allvarligt fel vid operationen och Svensson hade då drabbats av en stor hjärnblödning i lilla hjärnan och en mindre runt stora hjärnan. Svensson kämpade ett tag för sitt liv och klarade sig mirakulöst och tog sig snabbt tillbaka till travbanan.

Svensson, som är Solvallatränare, har för närvarande 23 hästar i träning och hans hästar har i år sprungit in över 800 000 kronor. När Svensson förra måndagen var ute och körde en unghäst på sin gård ramlade han ur vagnen och slog sig illa. Han skadade ryggen så illa att han var tvungen att söka vård hos läkare.

”Ute och kör häst”

I samband med kraschen skadade sig tränaren återigen i ett diskbråck och till en början trodde läkarna att en operation behövdes. Svensson, som av naturliga skäl inte vill opereras igen efter dramat förra gången, har nu fått kortison och starka tabletter. Nu, tio dagar efter olyckan, mår han bättre och slipper troligtvis opereras igen.

– Det är ganska bra med honom just nu, han är ute och kör häst. Han får smärtstillande och det är mycket mycket bättre nu men han är fortfarande lite rädd naturligtvis Men har vi lite tur så behöver han inte opereras. Han tycker inte att det gör så ont som värsta sortens diskbråck kan göra, så just nu går det bra. Som det känns nu behöver han inte opereras, säger Svenssons sambo, Annelie Norberg och fortsätter:

– Han är jättepigg, lite flummig då han stoppat i sig tabletter, han får mycket starka grejer. Förra veckan sprutade de området som är skaat med kortison, det är väl det som gör att det inte gör ont nu.

Kan han köra häst?

– Ja, det går rätt så bra. Han har kört en eller ett par per dag och siktar på att köra på Solvalla på lördag. Det har alltid varit så med Erik, han har känt sig som bäst när han kört bil eller häst. Det är konstigt men så är det, säger Annelie Norberg.