Challe: Kanonfin i tre raka segrar

TRAV

Se dagens bästa travspel.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Från att ha startat 20 meter bakom har nu 7 Puma Jerva 20 meters försprång på 9 Ulvsås Svarten i V65-2. Även om båda hästarna har långt fram till täten är det mellan dessa två kampen om segern står och med det försprång som Puma Jerva har kan jag inte tänka mig att han förlorar.

DAGENS DRAG

Även om det är bakspår igen är det bättre läge än senast när jag förordade 9 Highlight Brizard som vinnare. Då spurtade han bra till ett ­andrapris men den här gången tror jag att han hinner fram till seger då det är mest trötta ­hästar på framspår i V65-5, DD-1, med undantag för 6 Askö Toy.

DAGENS AVSLAG

12 Helen Roc i V65-6, DD-2, har figurerat i tipsen flera gånger under året, i årgångslopp som detta till exempel. Nu har hon sämsta läget och även om hon kanske har bästa kusken i Örjan Kihlström tror jag inte ett dugg på henne.

Michael Carlsson

DAGENS SÄKRA

9 Intruder Kronos (V65-1) har varit kanonfin i tre raka segrar. Senast såg han okörd ut över mål och att styrkan finns har han tidigare visat vid seger över 3 100 meter. Bergh sänder framåt i ett tidigt skede och den som svarar blir det synd om. ­Krossar allt felfri.

DAGENS DRAG

11 Roc Bourbon (V65-5) blev söndertryckt av Classic Tile senast och var nyligen bra som tvåa bakom samma häst. Möter lättare motstånd nu och kan bli farlig med tempo på loppet. Ett långskott är även 8 Mahagony (V65-6) som satt fast med rubbet senast och såg fulltankad ut i mål.

DAGENS AVSLAG

7 Andoverandout (V65-6) blir säkert hårt betrodd för Björn Goop. Hon har stannat till betänkligt i de senaste starterna och får hon press på sig är hon inte så modig till slut. Kan även få en tuff inledning från ett dåligt läge.