”Kommer att ha roligt i Sverige”

TRAV

Den amerikanske superhästen Lucky Jim fortsätter att övertyga i sin marsch mot Elitloppet.

Natten mot lördagen svensk tid tog han ännu en seger på hemmabanan Meadowlands.

– Vi kommer att ha roligt i Sverige, berättade kusken Andy Miller i vinnarcirkeln.

På andra sidan Atlanten är han tveklöst nummer ett.

Om tre veckor kommer USA:s stora stjärna till Solvalla för att bevisa att han är bäst i världen.

Kvalificeringen till Arthur J.Cutler Memorial var mest formalia eftersom bara åtta hästar var anmälda. Men trots att Lucky Jim kom från en träningsperiod med sikte mot Elitloppet gjorde han ingen besviken.

”Känna oss för”

Andy Miller tog en lugn start från andraspår bakom bilen och körde till för att överta ledningen efter drygt 600 meter. Runt slutsvängen kom andrahandsfavoriten Arch Madness med ett hastigt angrepp och såg ut att kunna utmana, men när Miller lättade på tömmarna över upploppet joggade elitloppsfavoriten undan på 1.10,5/1 609 meter via snabba 1.07,1 sista "quartern".

– Jag visste att Arch Madness skulle komma och ville låta min häst få kämpa lite. Han hade kontroll hela vägen och gjorde det jag förväntade mig, sade en mycket nöjd Andy Miller som fick frågan hur han tror att hästen klarar transporten till Sverige.

– Uppenbarligen är det en helt annan sorts resa än vad han är van vid, men jag tror att det går bra. Jag och Julie (Miller, tränare) åker över nästa måndag för att känna oss för. Vi kommer att ha roligt i Sverige.

Innan dess väntar ytterligare en start för Lucky Jim. 15 maj i finalen till Cutler Memorial med cirka 1,5 miljoner kronor i totala prispengar.

Robin Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet