Colombian Necktie spikas i guldloppet

TRAV

Boka ingen jordenruntresa. Beställ inte en ny fet-Merca.

Och ge chefen ett äpple, sluta inte smöra.

Inte än, vi får vänta någon vecka.

För jag tror knappast att vi blir miljonärer på V75 i morgon.

Omgången på Jägersro ser nämligen inte särskilt svår ut.

Jag vet att det är dödsdömt när man säger så – att då blir det förmodligen en vinnare som tar ­hela potten – men jag ­måste ju ändå säga vad jag tror. Det är mitt jobb: att gissa, spekulera, ana, vädra.

V75-1, ”Jubileums­loppet, V75 4 år”, kräver bara två streck.

Den som har lite stake (eh, inte jag) väljer häst, tar ­bara en. Men jag är inte säker på vem som vinner av Gift Kronos och Race Fan.

Det är Kolgjini och Svanstedt som kör och alla som känner dem vet att det kommer att smälla här. Möjligen kan det urarta i något slags chicken­race där ingen vill vika sig och allt därför slutar med att någon annan vinner.

Gift Kronos är en flygmaskin och med tanke på att han tar ledningen är det märkligt att Race Fan är favorit.

Visst är Race Fan stark och mycket bra för klassen men att slå en fungerande Gift Kronos från dödens är få förunnat.

Allt kan hända

Superior Dust är mest spelad i omöjliga V75-2, ett stolopp där allt kan hända. Kihlström må vara travets egen Houdini – men spår ­åtta med volt är pisslägenas pissläge på V75. Om hon sitter fast är ingen förvånad. Aleva Käll var klart bra i debuten för Åke Svanstedt där hon travade 11,5 sista 1? 000 som knappt slagen tvåa. Nu har hon lopp i kroppen och trots bakspår kan det bli vinst.

Först var jag inne på att gardera V75-3, guldloppet. Efter ett tags analyserande kom jag fram till att det var onödigt. Colombian Necktie har ju äntligen fått ett vettigt läge.

Han trivs dessutom extra bra på Jägersro, vann Derbyt där och svarade för årets hittills svettigaste insats alla kategorier när han travade i tredjespår runt om och slog Digger Crown den 1 september.

Nu får han en vilsam resa och då städar han allt med en långspurt. Jag spikar utan att det känns särskilt nervöst.

Litar på Ulf

Det surras om att Gentle Giant var ­sämre i onsdagsjobbet. Okej, stryk honom då, om allt inte är som det ska. Men om formen är som senast blir det inte hårt i mål. Ni såg väl när han vann ett lunchlopp från spets senast, efter stenhårt tempo hela vägen. Den insatsen räcker och blir över.

Jag litar på skicklige Ulf Stenströmer, att han bara startar om allt är som det ska. Så jag spikar och väljer förstareserv med omsorg.

Cadeau K. är en stark favorit i V75-5. Men Kära Goliat från spets är livsfarlig och More Sea svek senast men har övertygat före det. Tre streck känns som 90 procents chans till vidare avancemang.

Livi Barcelona kan mycket väl visa sig klar i V75-6, han var fenomenalt bra senast efter en ren knockoutseger för offensive Thomas Johansson. Nu kör Jorma Kontio och han kan också sända i tid… Men bakspåret oroar lite och motståndet är inte att betrakta som klent.

Korvet Klintholm är väl Danmarks bästa häst? Jag har säkert glömt någon men det struntar jag i. Steen Juuls femåring har vunnit 22 lopp på 25 starter och är våldsamt bra.

Spår tio på 1640 auto kan i och för sig… Äsch, det skiter jag i. Han vinner.

Helgens tips

1. 3 Colombian Necktie (Jägersro, V75-3)

Derbyvinnare med perfekt läge. Sänker allt.

2. 2 Gentle Giant (Jägersro, V75-4)

Överkapabel för klassen. Vinner enkelt.

3. 10 Korvet Klintholm (Jägersro, V75-7)

Grymt bra. Sveper allt på långsidan. Spik.