Nygammal skötare för Järvsöfaks

TRAV

Att Järvsöfaks skulle vinna sitt V75-lopp var ingen överaskning, men att förra skötare Tanja Salmela skulle vara tillbaka som skötare var en skräll.

– Det här var inte alls planerat, men det är mycket möjligt att jag fortsätter, berättar nygamla skötaren Tanja Salmela.

Foto: Tanja Salmela och Järvsöfaks.

När Järvsöfaks återigen bollade med konkurenterna på V75 i Skellefteå så var allt som förr i tiden, nämligen att Faksens gamla trotjänare Tanja Salmela var tillbaka som skötare för Sveriges populäraste häst.

- Det här var ett tillfälligt inhopp, berättade Tanja Salmela till trav365 i vinnarcirkeln efter det att Järvsöfaks tagit karriärens 163:e seger.

- Vi ligger i förhandlingar om en permanent fortsättning, fortsatte Salmela och vi kan gissa att det handlar om att få upp den annars så magra hästskötarlönen för att Tanja ska vara Järvsöfaks följeslagare tills det att han lägger tävlingsskorna på hyllan.

Går tillbaka till Faksen

Tanja Salmela slutade under våren som skötare till Järvsöfaks för att satsa på en annan civil karriär som receptionist. Många trodde då att det plötsliga avhoppet berodde på en schism mellan Tanja Salmela och tränaren och delägaren Jan-Olov Persson. Om det fanns någon sanning i detta är fortfarande oklart, men nu verkar det som att en återförening är nära förestående.

- Det var roligt att vara tillbaka, men det var lite nervöst när han tog några galoppsteg i början av loppet. Sedan var allt som vanligt och Faksen ser jättefin ut för dagen, avslutade den nygamla skötaren till kallblodskungen Järvsöfaks.

Anton Lundqvist