Renberg gör som Foppa

TRAV

När V75 gick av stapeln på Skelleftetravet kunde man se ett bekant hockeyansikte i vinnarcirkeln, dock inte som hästägare utan som prisutdelare i ett av V75-loppen.

- Det är första gången jag är på trav här i Sverige och jag tycker att det är jättekul, berättade hockeystjärnan Micke Renberg.

Mikael Renberg som är från Piteå väckte stor uppmärksamhet när han under våren nobbade sin gamla klubb Luleå för att gå till värsta konkurenten Skellefteå AIK.

Jag hoppas att laget går till slutspel, själv har jag ingen speciell målsättning, då det känns som om det här blir min sista säsong som hockeyspelare, meddelade Rehnberg.

Det är inte omöjligt att Micke Rehnberg kommer att tillbringa mycket tid i stallet efter det att han lagt skridskorna på hyllan.

- Jag är med och deläger två travhästar som tränas av Lasse Marklund och det ska bli kul att följa dem på tävlingsbanan, berättade Rehnberg som var på trav för första gången i Sverige. Tidigare hade han varit på trav en enda gång förut, då tillsammans med NHL-kompisen Mats Sundin för att titta på dennes stjärnhäst Rotation i Kanada.

Renberg körde häst

För någon vecka sedan gjorde även Rehnberg debut i vagn bakom häst.

- Micke fick köra min gama storstjärna Scandal Play och han tyckte det var fantastiskt roligt, berättar Bodentränaren Lasse Marklund till trav365.

- Jag har även fått nöjet att få in honom som hästägare, om än i lite mindre skala. Rehnberg har det rätta intresset, så det är inte omöjligt att han satsar ännu hårdare på det här med travet i framtiden. Just nu är det mest som en rolig grej, avslutar Micke Rehnbergs nye tränare.

Anton Lundqvist