Tre nya segrar för Björn Goop

TRAV

Björn Goop ångar på i ullstrumporna. Med samma energi som under fjolåret. Vilken är målsättningen i år. 550 segrar?

I går blev det tre viktiga V75-pinnar och dessutom låg ”guldhjälmen” i hög grad bakom den fina utdelningen.

Det är inte var dag som Lill-Goopen agerar skrällkusk. Han som oftast är hårt betrodd om han så sitter upp bakom en snigel. Men på Gävle i går var spelarna inte lika vakna.

Först inledde han med tio-oddsaren Squirtle Countach som tränas av Timo Nurmos och det var inte långt borta att det hade blivit en Nurmos-dubbel. Måltvåan Coober Pedy var heroisk i sista avdelningen. Trots att han fick harva i tredjespår hela slutvarvet gav han aldrig upp och var inte stort slagen av duktige Davidov. Dubbelsegern med Jörgen Westholms dalahästar Criks Hurricane och Toroid visade med all tydlighet att man måste strecka ”guldhjälmen” oavsett om han står i 26 gånger pengarna eller mer.

Med Toroid, som slog ut de flesta spelare, blev det ”sesam öppna dig” mitt på upploppet och då högg han som en kobra och vann skitlätt till 26,49 i vinnarodds. Tji fick vi som trodde på Why eller Alf Eme och allt vad de heter.

ATG hade lyckats få ihop ett lopp under rubriken ”Guldspecialen” som till stor del handlade om ett koppel föredettingar. Att pensionären (tolv år) Criks Hurricane fick vinna loppet med tydlighet vilken låg klass det var på loppet.

Kari Lähdekorpi hade hoppats på två segrar men det blev en. Noss Dream Ride serverades bästa tänkbara löpning av Pelle Lennartsson och segern blev hur komfortabel som helst. Vi som såg hästen på Åby nyligen då hon segade sig i mål på trötta ben trodde inte ett ögonblick på att hon kunde vinna ett rikstotolopp. Men tji fick vi än en gång. Och fiollådan i nyllet blev allt längre.

Kihlström kyligast

Den smartaste och kyligaste styrningen svarade Örjan Kihlström för med Husar Tilly.

Snubben måste ha ett helt isberg i magen. Satt kvar när tåget gick på sista bortre för att sedan köra rakt fram och komma ut i den lucka som uppenbarade sig när de utvändiga kusarna tvärnitade. Sedan var det raka spåret mot mål och i mål. En typisk Kihlströmare som förmodligen gav en och annan lirare hjärtflimmer.

Elias kan vara det kallblod som får ikläda sig pappa Järvsöfaks fallna mantel den dagen han lägger dojorna på hyllan. Även om norske Lome Kongen såg segerviss ut mitt på upploppet vann Elias busenkelt. Körande Ulf Ohlsson behövde inte ens rycka huvan på sin springare, som dessutom visade att han har ärvt pappas berömda vinnarskalle.

Det är alltid extra kul när mindre tränare lyckas i V75, trots stenhård konkurrens. Ålandshästen Davidov, som tränas av unge amatören Ulf Eriksson, vann säkert för Torbjörn jansson trots dödens. Och en gladare tränare än Ulf Eriksson var det länge sedan vi såg. Han var så glad att han trillade av sulkyn under segerdefileringen. Lyckligtvis satt Torbjörn kvar.

Gert Lengstrand ([email protected])