Stjärntränaren: ”Jag såg bilen i ögonvrån”

Blev påkörd på stallbacken – berättar om dramat

avChristoffer Wickman

TRAV

Här är de otäcka bilderna.

När stjärntränaren Svante Båth blir påkörd av ett släp.

– Det kunde gått så mycket värre, säger han.

Det var på Bodentravet före V75-tävlingarna i lördags som olyckan var framme.

Olyckan skedde inte på travbanan, utan på stallbacken.

Proffstränaren Svante Båth väjade för en skenande häst – och blev påkörd av ett släp.

Båth fördes till sjukhus – men hann senare tillbaka till Bodentravet lagom till V75-starten.

Nu kan Trav365 visa de otäcka bilderna.

”TV4 frågade om jag ville se bilderna”

På bilderna ser man hur Svante Båth backar undan den skenande hästen, samtidigt som en bil med hästsläp kommer åkandes. Båth touchar i framsidan på släpet, slås till backen, och hamnar mellan bil och släp.

– TV4 frågade mig om jag ville se olyckan och jag sa att det gick bra, det kan ju vara så att man uppfattar det helt olikt från hur det ser ut, men jag måste säga att det såg ungefär ut som jag hade uppfattat det.

Vad är det som händer?

– Hästen kommer emot mig och jag var tvungen att gå bakåt och då kom bilen farande, jag såg bilen i ögonvrån men kunde aldrig drömma om att den skulle fortsätta köra. Jag menar, ser man en häst komma hoppande och skuttande så stannar man väl, trodde jag. Jag hamnade mellan bilen och släpet som sedan körde över mig.

”Jag är tacksam”

Hur mår du i dag?

– Jag mår bra måste jag säga, efter söndagens E3-framgångar i Eskilstuna. Tänker man bara på foten och lyckan i lördags så känns det väl lite mer i dag. Det blev väldigt mycket gott under söndagen och det gick faktiskt bättre och bättre och jag var under söndagskvällen överraskad över att det blivit bra så snabbt, men sedan fick jag ett bakslag när jag klev upp i morse, säger Svante Båth och fortsätter:

– Men det är petitesser i det hela, ingenting är brutet och jag kan jobba på. Jag är tacksam och nöjd, det kunde gått så mycket värre.

1 av 3 | Foto: KANAL75
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hästar