Fick med sig familjen: Nu leder de VM i V75

Foto: Laget ”Djungelb00gie” leder VM i V75 efter första tävlingsomgången.
TRAV

Snickaren Martin Karlsson fick med sig familjen och kompisen på VM i V75.

Nu är de bäst i lagtävlingen i världsmästerskapet.

– Vi kör fyra lika system och så ett system som sticker ut. Ett system räknas ju ändå bort så då chanser vi lite där, säger han.

Alla knep är tillåtna när det gäller att vinna VM i V75 som avgörs under sex veckor i höst. Några som har hittat en vinnande taktik är laget ”Djungelb00gie” med lagledaren Martin Karlsson.

Martin jobbar som snickare och travet är ett av hans intressen, nu i VM har han bildat lag tillsammans med sin familj och vännen Dennis Broman.

– Det är jag, min pappa, mamma, syster och så en kompis till mig. Det är mest jag som spelar och så behövde jag lagmedlemmar så jag drog in lite folk. Det är lättast att få med dem inom familjen, säger Martin Karlsson.

Pluggar V75 på veckorna

Efter första omgången har de 20 rätt och därmed är de i ledningen i lagtävlingen.

– Jag sitter ganska mycket med V75 på veckorna, man kan säga att jag gör det mesta. Men även mamma sitter och kollar lite och jag har försökt få min kompis att tippa. Det är lite svårare då de inte har samma intresse för det.

Chansar på ett system

I helgen fick Martin fyra rätt och alla de andra lagmedlemmarna fick fem rätt.

– Vi kör fyra lika system och så ett system som sticker ut. Man får ju ändå räkna bort ett system. Då chansar vi på det. Det är kul att det gick bra den här gången, jag hoppas att det fortsätter.

Vad tror du om era chanser? Kan ni vara med och slåss uppe i toppen fram till finalen?

– Det är svårt, alla har samma förutsättningar så helt omöjligt är det inte. Har man tur några veckor så är det klart att det kan gå hem. Det hade varit roligt.

Hur går det annars på spelet?

– Jag har haft några småvinster. Det var ett tag sedan sist, så jag hoppas på fler framgångar under VM i V75.

Ta chansen och var med i VM i V75 – här hittar du tävlingssajten