Obefintlig sport – men inte ospelbar omgång

TRAV

Nu ska vi spela – glöm sporten. Sporten stuvar vi undan, glömmer, bara lir nu.

Jackpotten på Bergsåker är målet. En tugga av de 80 miljonerna räcker.

Bergsåker är starten på det V75-maraton som inleds i morgon och går i mål på Axevalla nästa lördag. Fyra V75:or inom loppet av åtta dagar är som ett enda långt julbord och ska man hinna läsa på ligger nog själva julfirandet skrynkligt till.

Men det är ju frivilligt att delta. Har man inte kort (deg/tid/lust/tillåtelse/hjärta) är det bara att lägga sig och vänta på nästa hand. Hoppas bara att V75 som varumärke orkar stå på alla fyra och ta emot spel i åtta dagar...

Sporten som bjuds nu är, om man ska vara raljant, obefintlig. Men det gör inte omgången ospelbar på något sätt, det är ungefär som en vanlig V64:a med ett extralopp; låtsas att det fredag så gör det inte ont.

Sämsta silverförsöket

V75-1: Nio hästar och världens genom tiderna sämsta försök i Silverdivisionen. Har travet vuxit ur sin kostym eller har travet vuxit ur sin kostym? Man borde nog fixa sporten först och sedan arrangera spel. Nej, nu letar vi vinnare. Lord Rocket är formhästen och han kan vinna igen. Två raka i ny regi har det blivit och båda vinsterna är vassa. Synd att det inte var 1 640. Kan B.B.S.Mandarino få bestämma? Så brukar det bli

i små fält, alla sitter nöjda. Spets och slut alltså?  

V75-2: Mellby Brunello var ensam i mål i jänkarvagn och med skygglappar senast.

Han är klassen i gänget och vinner om han inte är sjuk. Adielsson slår straffen och målvakten ser rädd ut.

V75-3: Trailing Edge liknar en storstjärna men tappade glansen i förra regin. Hos Robert Bergh har han hittat glädjen och stilen igen. Senast trivdes han dåligt på underlaget men före det var han grym. Bra chans trots för kort distans.

Persos Smokie är ett löfte som är tillbaka efter skada. Han såg underbar ut i comebacken där han inte fick chansen.

V75-4: Västerbo Fantast är en treårig, mycket fin häst. Han ska slås här. Min roliga idé är att Heart Lini eventuellt kan göra det. Hon ser bara bättre ut och måste få utdelning snart. Senast smög hon med i kön och avslutade lika fort som topphästen Ragata.

Peaberry i front

V75-5: Kallblod och stockholmarn skriker pass. Närå, de här kan jag. Närby Kalabalik var 20 meter bättre än tidigare med barfotabalans i lördags och kan vända ut och in på packet igen. Sex streck.

V75-7: Det här kan jag också – badkaret ger samma häst i front åtta gånger av tio och han heter Peaberry. Från spår två bakom bilen hoppar han dit direkt. 1 640 auto, Jennifer Tillman, formstark kuse och motstånd som vi döper till småpotatis. Borde gå, eller hur?

Ja, jag vet att Bergh har tre hästar med i loppet men oroa er inte, domarna är stenhårda mot stallkörningar. Vadå? Är de inte? Men det är ju inte alls bra. Det var det jävligaste, det hade jag ingen aning om.

V75-7: Ultralum är en mordvinnare om han kopierar något av de fyra segerloppen. Att jag inte spikar beror enbart på att jag är så satans rik. Nej, men det är inga maskiner och Aaron Boko vinner om Ultralum skulle komma bort, men bara då.

Helgens tips

1. 7 Persos Smokie (Bergsåker, V75-3)

Fin häst med lopp i kroppen. Tas på allvar.

2. 4 Heart Lini (Bergsåker, V75-4)

Bra hela tiden. Rapp senast. Kan vara dags nu.

3. 2 Lord Rocket (Bergsåker, V75-1)

Kanonbra i ny regi. Vinner om han orkar 2 140.