Nybrink: Börjar tro att jag är galen...

TRAV

Så jäkla skönt eller snälla Åke kom tillbaka?

Lägga ner galoppen eller inte?

Att fimpa ett ben är okej och ett halvt spår är inget spår.

Eller? Jag börjar bli yr, måste få klart för mig.

Falanger finns överallt och travet är inte skonat, grupperingarna är många. En grupp njuter av att Åke Svanstedt flyttat utomlands och likt råttor jagar de smulor under bordet medan en annan (Knutbyvarning) gråter sig till sömns.

Fantomen är död. Vem kommer ut ur dödskallegrottan?

En grupp vill sparka ut galoppen från Jägersro, bygga en jättebana för travhästar och sen fullfölja skilsmässan och ta sig ur äktenskapet som galoppen och travet en gång tvingades in i. Äsch, här kommer jag inte på någon travare som tycker annorlunda. Jaja. Ni förstår vad jag försöker illustrera. Folk tycker och vet exakt.

Och så har vi travloppen – hur de får köras. Försökte få igång en diskussion men det har väl egentligen bara gått sådär. Ville förmedla att det blundas, att domarna inte hänger med och att regelbrott viftas bort med en axelryckning. Vi ser episka misstag.

Men jag slänger in handduken. Jag pratar för döva öron.

Såg ni att Björn Goop tyckte precis tvärtom i sin spalt? Här:

”Någonting är fel i svensk travsport. Vi kuskar målas ut som värsta banditerna. Men så fin sport som vi har i Sverige finns ingen annanstans. Antingen är det fel regler eller för ­dåliga kuskar. Ibland drar vi reglerna för hårt men det blir löjligt när man letar fel. Tror inte kuskarna har blivit olagligare, snarare att reglerna är för hårda. Det har gått för långt, förbundet är på fel spår. Det är för mycket paragrafrytteri i svensk travsport.”

Jepp, där kan man snacka om falang, Goop vill tillåta mer. Under de vita, lena körhandskarna har han fists of steel. Jag borde inte ifrågasätta hans syn. Han, om någon, borde veta och vi måste respektera hans ord. Som fan.

Men jag kan inte låta bli att gnissla tänder när Haugstad ostraffad kör i halvspår 1 500 till 1 200 kvar bara för att stoppa attacker bakifrån i V75-5 i lördags. Snälla Björn, det är väl inte sånt du vill se? Obstruktion spyr jag på. Du med?

Det kan väl inte heller vara okej att ta ett ben för att få luckan 250 kvar i V75-5? För visst gjorde Ulf Ohlsson det med Foot On The Gas. Vad det bara jag eller?

Jag har bevittnat så mycket på slutet. Har svårt att se att vi vill dit: flygande starter, överkörningar, halvspårskörningar, enhandare (V75-6 i lördags). Och Goop ser bara en massa onödiga straff. Jag börjar på allvar tro att jag är galen, att jag ser syner. Kanske dags att gå till optikern?