V75 flyttas till Finland – så blir helgens omgång

Foto: Första gången V75 avgjordes på Vermo var den 7 januari 2012. Bland annat vann Jasper Lane och Örjan Kihlström. Det blev jackpott då ingen spelare fick sju rätt
TRAV

V75 flyttar till Finland på lördag.

Det innebär flera finska V75-hästar och lite annorlunda tävlingsregler.

– I Finland voltar hästarna på ett annorlunda sätt. Det är sju spår i första ledet, men då springspårshästarna går längre ner i banan innan de vänder upp får de inte samma fördel som i Sverige, säger Kent Öhlander, Försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

På lördag avgörs V75-tävlingarna på Vermo, Finlands största travbana, utanför Helsingfors.

Flera svenska kuskar och tränare gör resan till grannnlandet och sammanlagt startar 38 svenska hästar på Vermo.

– Då den nordiska marknaden är viktig för ATG förläggs enstaka V75-omgångar hos våra nordiska grannländer. På sommaren körs Extra V75-omgångar i samband med Oslo Grand Prix och Copenhagen Cup och vårens norska Unionskamp är en återkommande V75-lördag, säger Kent Öhlander, Försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

Andra diskningsregler

För spelarna gäller det att hålla koll på reglerna som gäller i travloppen i Finland.

  – I Finland voltar hästarna på ett annorlunda sätt. Det är sju spår i första ledet, men då springspårshästarna går längre ner i banan innan de vänder upp får de inte samma fördel som i Sverige, säger Kent Öhlander.

– Det gäller även andra diskningsregler. Den främsta skillnaden är att det är tillåtet att galoppera max 20 meter på upploppets sista 100 meter.

Jackpott 2012

Det här är andra året som V75 avgörs i Finland – ifjol slutade omgången med jackpott. Blir det jackpott även nu på lördag flyttas pengarna över till V75-tävlingarna på Åbytravet.