Walmanns kritik mot travexperten

TRAV

”Vissa har kört på folk hela sitt liv”

Lennart Forsgren kritiserade Örjan Kihlströms styrning i Stochampionatet.

Nu går travtränaren Roger Walmann till attack mot experten.

– Vissa som uttalar sig har kört på folk i hela sitt liv, säger han i TV4 Sport.

Örjan Kihlströms styrning bakom Roger Walmanns häst Calamara Donna i StoChampionatet blev omstridd i ATG Live. Efter att ha backat ned till sjätte invändigt, låg Örjan Kihlström i halvspår när Tiffany Brodda attackerade i tredje spår efter 1300 meter. Samtidigt gick Jörgen Westholm fram i andra spår med sin stjärna Annicka. När Kihlström till slut bestämde sig för att gå ut blev det för snävt och Annicka stördes till galopp. Samtidigt hamnade Calamara Donna perfekt till bakom Tiffany Brodda och vann till slut loppet.

Jörgen Westholm var besviken efter loppet.

– Det blev helt fel för oss i dag. Nu känner man sig inte på något vidare humör. Enligt mig tog Örjan Kihlström vårt spår och störde min häst till galopp. Dagen tog slut då för vår del, sa han efter loppet.

Kihlström dömdes till sex dagars avstängning och 20 000 kronor i böter. Experten Lennart Forsgren var kritiskt till Örjans styrning.

– Det är en bra markering från domarna. Det är helt klart Örjan Kihlström som är den stora boven i dramat och det är inte lika roligt att vinna när man stört en konkurrent. Hade jag varit ägare till Annicka hade jag gått ner till Örjan och sagt några väl valda ord, sa han då i ATG Live.

Tränaren Roger Walmann har tagit del av Forsgrens uttalande och är kritisk.

– Vissa som uttalar sig har kört på folk i hela sitt liv, sa han i TV4 Sports studio vid onsdagens travsändningar på V64.

Forsgren var själv med i studion och försvarade sig.

– Jag påverkade inte måldomarna.

Walmann menar att hästens prestation kom i skymundan i och med Forsgrens utspel.

– Jag tänkte mer på pratet i tidningarna och att det blev för mycket om Örjans vidriga styrning, säger Walmann.