Trav

Huselius köper en ny stjärnhäst

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

Kristian Huselius satsar vidare på travet. Nu har han köpt V75-vinnaren First Chill.

Kristian Huselius satsar vidare på travet. Nu har han köpt V75-vinnaren First Chill.

Foto: AP

TRAV

Kristian Huselius fortsätter att satsa hårt på trav.

I dag blev det klart att han köper V75-hästen First Chill som ska tränas av Stall Goop.

– Det är jättekul att de satsar, säger Annika Goop.

Huselius som många andra hockeyproffs har ett stort travintresse. NHL-stjärnan som nu spelar i Columbus Blue Jackets äger Vikens Player tillsammans med Björn Goop och nu är det alltså klart att han köper en häst till, V75-vinnaren First Chill. Som kommer att tränas av Stall Goop.

– Det blev klart i eftermiddags. Det är jättekul att de satsar. Han har följt den där hästen från andra sidan Atlanten, och sen ringde han och ville köpa den, säger Annika Goop och fortsätter:

– Han kan varje häst och sitter och kollar på ATG-live. Han vet nästan fortare än jag vilka som har vunnit. Hans travintresse är bland det bästa han har.

Vann 6 miljoner på V75

Men det är inte bara hästägandet Huselius satsar på. Han är väldigt intresserad av spelet på hästarna också. Och det har gått bra för hockeyspelaren. Med lite hjälp av Björn Goop vann Huselius sex miljoner på V75 för ungefär ett år sedan. Tidigare har det blivit några vinster på 100 000 kronor.

Hästen som han nu har köpt, First Chill tränas för tillfället av Bollnäsproffset Tomas Pettersson och har varit ägt av T. Brickner AB m. fl. Hästen har sprungit in 470 000 på sina 36 starter i karriären.

– Han ska starta på Bergsåker på fredag, så vi kommer att skicka upp en transport dit för hämta hästen efter det loppet, meddelar Annika Goop.

Från och med fredag står First Chill i träning hos Stall Goop. Där hoppas nog Kristian Huselius att sin nya guldklimp ska acklimatisera sig väl för att prestera på topp i den nya regin.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!