Experten: Vanessa vinner

TRAV

64 hästar – 12 går till final.

Trav365:s expert, Rickard Hansson, har plockat ut de hästar han tror tar sig till final.

– Vanessa du Ling tar hem hela rubbet, säger han.

Försök 1:

Calamara Donna har mött kulltoppen i princip i hela karriären. Trots en nästintill obefintlig uppladdning inför Drottning Silvias Pokal spurtade hon till sig andraplatsen i finalen. Senast gick hon inte optimalt balanserad och slutade då femma bakom bland annat Maharajah och Yanantin Boko. Hon bör fixa en finalplats utan större problem.

Poppy var inte till sin fördel senast, men innan det har hon varit fantastiskt bra och när Björn trycker gasen i botten går det riktigt fort. Trolig finalist – trots nederlaget senast.

Försök 2:

Fjolårets Oaksvinnare, Annicka, har inlett säsongen lite trevande, men nu är det dags att prestera och när Jörgen Westholm sänder fram på första långsidan svarar ingen – vinner sitt försök utan problem.

Inside Broline var stallet väldigt nöjda med inför den senaste starten, då kördes hon dock lite väl optimistiskt. En resa i tredje par utvändigt skulle hon må bra av. Spurtar till sig en finalplats.

Försök 3:

Stosprinternvinnaren La Bella Vita blir hårt betrodd – det finns dock risk att det loppet sitter i benen och jag tror mer på Tiffany Brodda som står på tur för en seger.

Det är många som tampas om andraplatsen här, det kan bädda för en skrällfinalist... Jagmi?

Försök 4:

Kapabla Caddie Dream imponerade verkligen inte senast men ska vara preparerad inför den här uppgiften. Kör hon sig till spets måste finalchansen vara gigantisk.

Ivory Tilly har skyhög kapacitet och galopperade bort en trolig seger senast. Fungerar hon fullt ut – ja då kan hon slå Caddie Dream från dödens.

Försök 5:

Mystical Ann är knappast distansgynnad, men hon var bra senast och Åkes stall är – som ni vet – i ruggig form för dagen. Från ledningen ska hon ha bra chans.

Queen of Rock har gjort två starter i Hellstedts regi och varit fantastiskt bra båda gångerna. Det finns dock en risk att det sitter i benen så hon är absolut inte en självklar finalist. Bakom är det öppet. Både Mozarella Ås och Islay Broline kan en hel del i ljusa stunder.

Försök 6:

Vanessa du Ling och Quassia Lascaux. Det räcker så. De två är normalt helt överlägsna här.