Trav

Challe: Har vunnit sexsiffriga belopp

TRAV

Hockeytränaren om sitt intresse för trav

Han har flera gånger vunnit sexsiffriga belopp på V75.

Som svärson till Stig H Johansson har Challe Berglund järnkoll på travet.

– Jag lägger ner åtskilliga timmar på det här, säger han.

Challe Berglund har sommarledigt från tränarjobbet i Timrå. Semestern tillbringas till stor del i sommarstugan på Alnön utanför Sundsvall. Sedan många år tillbaka är travet hans stora intresse vid sidan om ishockeyn. Challe är gift med Stig H Johanssons dotter Tova och har tidigare medverkat som expert i Vinnare V75 i TV4. Under sommarsemestern har han tidigare år varit en flitig besökare på landets travbanor.

– Tyvärr blir det inte så mycket travbesök i sommar. Familjen går före och jag är engagerad en hel del i barnens fritidsaktiviteter som tar tid. Men jag följer travet oerhört väl ändå via ATG-Live. Man kan lugnt säga att jag nagelfar travsporten, säger Challe Berglund och skrattar.

– Lopparkivet på atg.se är fantastiskt. Nu kan man vara med familjen om dagarna och vara ute och sola och bada när det är varmt. Men på kvällarna sitter jag fastklistrad framför datorn och pluggar. Kollar gamla lopp eller följer dagens tävlingar, antingen direkt eller i efterhand.

– Man brukar ju säga att trav är bäst på plats men jag uppskattar mina timmar om kvällarna framför datorn. Då kan man i lugn och ro kolla igenom loppen och läsa på inför kommande tävlingar. Idag finns det oerhört mycket information att hitta på nätet, säger Challe.

Så det blir inga travturnéer alls i sommar?

– Nej, knappast någonting. Förr var man alltid i Halmstad under Sprintermästaren och på Gotland. Men i år får jag nöja mig med Bergsåkers tävlingar. Jag ser fram emot storloppet Sundsvall Open Trot i augusti. Det brukar bli en höjdare.

– Men jag får som sagt min travdos ändå via internet och TV. Jag lägger ner åtskilliga timmar på det här eftersom jag även är med och tippar i Aftonbladet.

– Annars blir det att ta det lugnt med familjen i sommar. Och spela lite golf. Försäsongsträningen med Timrå inleddes redan i april men alla hockeyspelare har fyra veckors semester under sommaren. Den 3 augusti går vi på is och då drar det igång på allvar. Fram till dess håller jag på med lite skrivbordsplanering och vi har ju även lite kvar av lagbygget att fila på.

Michael Carlsson, Minimedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!