Trav

Hästen som ska fälla Orso

TRAV

Orso är stjärnhästen som bara ska vinna V75-1 på Åby.

Men Access Tooma och tränaren Tommy Hanné har andra planer.

– Om det är någon som ska fälla Orso inom den närmsta tiden så är det Access Tooma, säger Tommy Hanné.

Foto: KANAL75

Femårige hingsten Access Tooma har haft en fin vinter, med vinsten i bronsfinalen i december som största triumf. I senaste starten fick hästen endast stryk av Elviria, en förlust som tränaren Tommy Hanné tar på sig.

– Access Tooma var riktigt bra, men jag gjorde en taktisk miss när jag drog så de kom loss invändigt. Men det var ett försök jag ville prova.

Många menar att det bara finns en häst på banan i V75-1, stjärnskottet Orso. Men Tommy Hanné har inte gett upp på förhand.

– Orso är en fantastisk häst och blir svårslagen. Fast om det är någon som ska slå Orso inom den närmsta tiden, så är det Access Tooma, säger Tommy Hanné och fortsätter:

– Han är i god författning och har jobbat fullt normalt. Det är svårt att förutspå chanserna, men jag tippar på 25 % vinstchans.

Från spår tre bör det vara spetschans för Access Tooma. Tommy Hanné har ännu inte lagt upp taktiken.

– Vi får se om vi kör för spets, det beror helt på hur loppet blir kört där framme. Med open stretch får man lägga om taktiken ibland.

Vad tycker du om open stretch?

– Jag kör inte särskilt ofta längre, men open stretch känns inte bra alls.

Tommy Hanné kommer med tre andra hästar till start, Luckyline France i V75-2, Golden Boy Vint i V75-4 och Field Trip i V75-5.

– Luckyline France är mest streckvärd av dem tre. Jag känner inte hästen så bra, men i jobb har han känts stark och det är en bra häst.

Jens Oscarsson/MiniMedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!