Trav

Pingstpastorn vann 22 miljoner på V75

Av: 

Minimedia

Michael Carlsson

TRAV

Frikyrkopastorn tog hela potten på V75 och vann 22 miljoner kronor.

Nu hjälper Lennart ”Nenne” Lindberg dig inför lördagens omgång.

– Jag har aldrig hymlat med mitt spelande. Det krävs hårt arbete och jag har faktiskt hittat ett par riktigt bra vinnare, säger han.

Trots att han är en frikyrkopastor är han en stor travfantast och spelare.

För Lennart Lindberg, 55, från Åseda är det inget konstigt alls.

Han har blivit ensam vinnare med sju rätt på V75 och tagit hela potten. Den totala belöningen blev 22 161 533 kronor. Det är en av de största vinsterna i V75:s historia.

– Det var lite overkligt och en märklig känsla. V75 kördes på Åby och jag var själv på plats. När ”Loket” ropade ut i högtalarna att det bara var en vinnare trodde jag knappt att det var sant, berättar Lennart Lindberg.

– Systemet var på 2000 rader med tre spikar. En av mina favoritkuskar är Åke Svanstedt och jag hade spikat hans Gidde Palema som jag tyckte mycket om. Det var högt värde inför sista loppet men jag hade streckat tio hästar så det var lugnt för min del.

Förändrade livet

Lennart ”Nenne” Lindberg medger att livet har förändrats en del efter storvinsten. Han investerade en del i sin egen verksamhet, köpte ett par travhästar samt skänkte pengar till gatubarnen i Moldavien.

Hur går det ihop att vara frikyrkopastor i Pingstkyrkan och spela på trav?

– En del gillar det och andra gör det inte. Jag är en välkänd personlighet i bygden där jag bor och alla fick ju reda på när jag vann. Det mottogs med blandade känslor.

– Jag ser dock inte problem alls i det här. Jag har aldrig hymlat med travspelandet och är uppvuxen med hästar på en lantgård. Det finns präster som köper trisslotter så varför skulle jag inte kunna spela på hästar.

Kan man be till gud att man ska vinna i spel?

– Jag tror inte att gud lyssnar på böner om spelvinster. Han kan hjälpa dem som har det svårt ekonomiskt, men inte i spel.

Hur mycket tid lägger du ner på travet och att spela?

– I mån av tid spelar jag V75 varje vecka. Jag försöker läsa på så mycket som möjligt i kvällstidningar och på internet. Sedan är det suveränt att man kan kolla in gamla lopp i ATG:s lopparkiv på nätet. Där kan man hitta många nya vinnare.

Har du någon mer favoritkusk, förutom Åke Svanstedt?

– Lutfi Kolgjini är väldigt bra och han gillar jag skarpt. ”Ludde” tilltalar mig mycket som person säger Lennart ”Nenne” Lindberg.

Har hittat guldkorn inför lördagen

Inför lördagens V75-omgång på Jägersro är han väl förberedd. Frikyrkopastorn har ägnat många timmar framför datorn och hittat några guldkorn.

– Jag har hittat några hästar som är bortglömda av spelarna. I V75-3 tror jag att Go On Pale vinner. Han är inte så mycket streckad men jag tror att han spurtar ner alla. Hästen var bra i skymundan senast och är en kul spik.

– Jag spikar även Going Southwind (V75-2) och Joel Cortina (V75-4). Det är säkra kort som jag tror leder hela vägen.

– I sista avdelningen vill jag varna för Star Running. Hästen har haft mycket otur och suttit instängd på slutet. Honom ska man absolut ta med, avslutar Lennart Lindberg.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!