Spiken direkt – sedan sjuan

TRAV

Visst är det skönt att inleda V75:an med en mordvinnare, att sätta spiken direkt.

D.J.Seabrook trodde jag massvis på.

Hoppas ni ryggade mitt system, sjuan satt som en smäck.

Foto: Micke Nybrink

Nu blev V75-1 inte mycket till race sedan Bergh kört till spets efter 400 meter och sänkt farten till kriminellt låga 19,6 första 1?000.

Men visst är det en härlig lunk i den grove fyraåringen som med lågt huvud och ett litet leende joggade 14,5 sista rundan, kryddat med 12 sista 500.

– Det blev ett behagligt lopp och det enda jag gjorde var att väcka upp honom 600 kvar, så att han inte skulle somna till, sammanfattade Robert Bergh.

Om det var skrik på D.J.Seabrook så var det vrål på Tequila Zon i V75-2. ”Alla” visste att hästen tränat som en demon i tisdags med norskt huvudlag.

Själv känner jag en av delägarna (från Åland) och mejlet jag fick av honom natten mellan fredag och lördag var så nära klartecken man kan komma.

Tack Anders!

Oddset blev ju okej? 6,77 är aldrig fel. Och en briljant styrning av Erik Lindegren dessutom, släppningen varvet kvar var hur snygg som helst. Japp, när man rattar in ”mina” lir får man alltid beröm.

Hot Shot Knick krossade allt

Jag trodde att Hot Shot Knick skulle förlora. Det var fel – fel som fan. Han krossade motståndet i Gulddivisionen och var betydligt bättre än gången innan, väl?

Ledande fransosen Larron du Bouffey sänkte han med ett par lätta jabbar och Harlans Boogie var helt enkelt numret för liten.

Thomas Uhrberg ska också ha pluspoäng, när gjorde den mannen ett misstag i sulkyn senast? Jag vet inte.

Seger nummer 1?999 för Goop?

Stefan Persson är en skicklig travtränare som det går allt bättre för. Floskeln ”en coming man” funkar. Nu ordnade han en stalldubbel i V75-4. Nicolas Cake spetsvann för Björn Goop (seger nummer 1999) och Stefan själv slutade tvåa med Blue Zorro som gick en mäktig rökare från kön på sista bortre. Björn Goop konstaterade efteråt att ”vi fick en bra start”, ungefär som om det bara råkade bli så – någon skrytmåns har han aldrig varit.

”Vet inte om ni noterat att Robert Bergh har bra snurr på stallet. Jag har i alla fall tänkt tanken, fasen vad fina de ser ut, Berghs hästar.”

Så skrev jag i fredagens tidning och i V75-5 tog han sin andra V75-seger med Simb Lucille som sprutade ilsket från rygg ledaren och sänkte en mycket duktig Je Taime Blanche i sista steget.

Open Mind var mystiskt bortglömd (elva procent) i sjätte och speedade till vinst från femte ytter sedan Ligne Droite masserat ledande favoriten Rado.

?och seger nummer 2?000

I sista tog Björn Goop seger 2000 (nästan lite i förbifarten) med min spik Rapkin, från rygg ledaren och med invändig lucka in på upploppet.

Man måste ha tur ibland också. Tackar!