V75

Vann 1,2 miljoner – från personalfesten

Efter succén – 35 kunder fick 34 300 kronor var

avChristoffer Wickman

Foto: Privat
Alva, Matilda, Pierre, Malin och Jenny från Henrys Kiosk

Personalen hos Henrys Kiosk på Öckerö hade precis slagit sig ner för personalfest.

Då spelade de in 1,2 miljoner kronor på V75.

– Bättre början på en personalfest är svår att få, säger ägaren Pierre Hermansson.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75 och V86-system på ATG Tillsammans. Här går du med i laget. [Extern länk]


Det var i lördags som personalen hos Henrys Kiosk på Öckerö hade slagit sig ner för en personalfest.

När de satte sig till bords så hade fem av de sju V75-avdelningarna redan avverkats, och ett av butikens andelsspel satt kvar med chans på alla rätt.

De två sista V75-avdelningarna jobbades in av personalen via mobiltelefon.

Lagom till det att maten kom in stod det också klart att de satt full pott på V75 – och spelat in 1,2 miljoner kronor.

35 kunder i butiken hade köpt in sig i deras andelsspel för 123 kronor, och fick 34 300 kronor tillbaka. Snacka om pangstart på personalfesten.

”Han visste ingenting”

Butikens ägare Pierre Hermansson berättar mer.

– Man kan lugnt säga att det var bra timing, skrattar han och fortsätter:
– Vi hade ju satt oss till bords och smög fram telefonerna när det skulle avgöras, och det var så klart jättekul att det gick vägen. Det blev en bra början på den personalfest som vi hade, och det blev en jättebra kväll.

Hjärnan bakom systemet var ovetandes om vad han ställt till med. Anledningen: han satt på ett flyg på väg hem från Thailand.

– Han har gjort andelssystem hos oss länge, och eftersom han satt på flygplanet när V75 avgjordes så visste han ingenting, berättar Pierre Hermansson.

”Han blev chockad”

Hur reagerade han när det gick upp för honom vad han ställt till med?

– Han blev lite chockad, och är det fortfarande. Det blev något strul så de blev fast i England, och när han öppnade telefon och kontrollerade V75 så trodde han inte riktigt på vad han såg, utan han bad sin vän att kolla också. Han har många trogna kunder som köper andelar av honom men det var ett tag sedan han vann, så det var på tiden nu.

Det vinnande systemet hade spik på Vlad del Ronco och Adiago Trot.

– Det var ett snyggt system och jätteskrällen Probo O.P. hade han med på fem hästar och den hästen hade han koll på, berättade han.

Reaktionerna från de 35 kunder som köpt in sig för 123 kronor och fick 34 300 kronor tillbaka har inte låtit vänta på sig.

– Det är en väldigt bra avkastning. Det har varit fullt ös sedan i lördags och folk är jätteglada. Eftersom det är en relativt billig andel så är det många småsspelare som vunnit, så många är väldigt glada för dom här pengarna. Det är inga pengar som förändrar livet direkt, men det är ett bra tillskott, säger Pierre Hermansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Öckerö